OnePlus 9 Pro laat camera Galaxy S21 Ultra en iPhone 12 Pro Max achter zich

Smartphones Mark Hofman 1 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Officieel gezien weten we het nog niet, maar de berichtgeving en geruchten van de laatste tijd lijken de komst van de OnePlus 9 Pro te bevestigen. Wanneer de nieuwe smartphone verschijnt is nog niet duidelijk, dat hij de Galaxy S21 Ultra en iPhone 12 Pro Max achter zich laat op cameragebied overigens wel.

Eerder werd al duidelijk dat de OnePlus 9 Pro een voorsprong zou hebben op Samsung en Apple. De smartphone wordt namelijk standaard geleverd met een oplader en dat lijkt nu zeker niet het enige voordeel te zijn.

OnePlus 9 Pro laat S21 Ultra en 12 Pro Max achter zich

Via Techmaniacs zien de eerste screenshots van de camera-app van de OnePlus 9 Pro vandaag het daglicht. Dat klinkt misschien niet heel spannend, maar zo’n app kan veel informatie met zich meebrengen. Zo zien we bijvoorbeeld dat de nieuwe OnePlus-smartphone de toptoestellen van Samsung en Apple op een bepaald gebied achter zich laat liggen. Zo is het aankomende vlaggenschip in staat om in een 4K-resolutie te filmen. Niet heel uniek misschien, maar de 120 frames per seconde optie die daarbij komt kijken is dat zeker wel.

Door de toevoeging van deze functionaliteiten laat de OnePlus 9 Pro zijn voorganger ver achter zich. Die smartphone was in de mogelijkheid om in een 4K-resolutie te filmen met 60 frames per seconde. Dat zijn overigens dezelfde opties waar consumenten met een Samsung Galaxy S21 Ultra of iPhone 12 Pro Max ook over beschikken. Verder heeft de nieuwe OnePlus 9 Pro, volgens de gelekte screenshots, ook een 8K/30fps stand om beelden in te schieten.

iPhone 12 Pro Max vs Galaxy S21 Ultra: de ultieme smartphone-test

Naast de screenshots van de camera-app zijn er ook beelden gelekt van de Over deze telefoon sectie in de instellingen. Daaruit blijkt dat de OnePlus 9 Pro voorzien zal zijn van vier verschillende camera’s aan de achterkant. Deze bestaan uit 48 megapixel, 50 megapixel, 8 megapixel en 2 megapixel. De 50 megapixel camera zou overigens bij Sony vandaan komen en worden bijgestaan door de 48 megapixel ultra-wide lens.

Wat kunnen verder verwachten?

Zoals gezegd weten we officieel gezien nog niets over de nieuwe smartphones. Toch zijn er de laatste tijd heel veel geruchten, lekken en berichten online te vinden over de nieuwe OnePlus 9 serie. Het verleden heeft ons geleerd dat hoe meer berichten we tegenkomen over OnePlus, hoe dichter bij de lancering we zijn. Dat geldt natuurlijk voor meerdere producten van andere bedrijven, maar de berichtgeving rondom OnePlus is vaak wel erg accuraat. Daarom kunnen we bovenstaande ook zeker serieus nemen, al is een korreltje zout natuurlijk op zijn plaats.

OnePlus 9 aan de haal met indrukwekkende Galaxy S21 functionaliteit

Dat geldt overigens ook voor de informatie die we al eerder zagen. Hierdoor weten we bijvoorbeeld dat we later deze maand drie verschillende smartphones te zien krijgen: de OnePlus 9, OnePlus 9 Pro en OnePlus 9E. Ondanks het feit dat er over die eerste en laatste wel degelijk berichten te vinden zijn, lijkt de OnePlus 9 Pro het meest in trek. Logisch, want dit wordt dan ook het meest geavanceerde toestel van de drie.

Naar alle waarschijnlijkheid beschikt de smartphones over een 6.7-inch beeldscherm , een 4500mAh batterij en 8GB aan werkgeheugen. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de nieuwe Snapdragon 888 en is het opladen van de batterij wederom indrukwekkend te noemen.

OnePlus 9 Pro kan mogelijk sneller draadloos laden dan welke telefoon dan ook!

Wanneer we het toestel precies te zien krijgen weten we niet, maar dat de OnePlus 9 Pro onderweg is mag duidelijk zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen