Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Sacha Baron Cohen doet opmerkelijke uitspraken over Borat

Sacha Baron Cohen won met Borat 2 verrassend een Golden Globe. Hij doet nu een aantal bijzondere uitspraken over zijn typetje.

Borat 2 was een bijzondere winnaar tijdens de Golden Globes. Sasha Baron Cohen wist er maar liefst twee in de wacht te slepen. Een voor beste komediefilm en eentje voor zijn rol als Borat.

Sacha Baron Cohen nam risico als Borat

Tijdens de persconferentie na de winst deed Cohen een aantal bijzondere uitspraken. Hij was vooral blij met de crew van de film die is te zien op Amazon Prime Video. “Mensen hebben hun leven gewaagd om deze film te maken. Ik moest soms zelfs een kogelvrijvest dragen. Er waren momenten dat er gevaarlijke situaties ontstonden.” Volgens hem was het dan ook het gevaarlijkste project dat hij ooit heeft gedaan.

Borat rekent af met complotdenkers, Trump-stemmers en Rudy Giuliani

Cohen vond de film nodig om de gevaren van Donald Trump te laten zien. “De democratie stond op het spel. Met Borat kon ik laten zien wat er aan de hand was. Antisemitisme vrouwenhaat en haat in het algemeen. Het was nu echt openlijk te zien. Racisten waren er zelfs trots op. We hadden een president die complottheorieën, haar en leugens verspreidde en werd daarbij geholpen door social media. Het enige wat ik kon doen was dat grijze pak uit de mottenballen halen.”

Persoonlijke missie

Cohen zag het dan ook als een persoonlijke missie om het typetje weer te spelen. “Als Trump de verkiezingen had gewonnen en ik was niet als Borat op pad gegaan, dan had ik het mezelf nooit vergeven.

Ook heeft Cohen het over de toekomst van Borat. Volgens hem zullen we het typetje niet meer terugzien. Het grijze pak gaat in een doos en komt er nooit meer uit. De eerste Borat-film dateert alweer uit 2007. Toen nam hij de Amerikanen ook al de maat. Kazachstan was toen niet blij met het typetje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!