OnePlus 9 Pro kan mogelijk sneller draadloos laden dan welke telefoon dan ook!

Smartphones Mark Hofman 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Als OnePlus één onderdeel van zijn smartphones volledig onder de knie heeft, dan is het de batterij wel. De toestellen staan bekend om het snelle laden, de lange accu duur en de snelle ontwikkeling op gebied van draadloos laden. Iets dat ook zal gelden voor de aankomende OnePlus 9 Pro.

Betrouwbare bron Max Jambor laat op website Voice weten dat OnePlus een van zijn nieuwe smartphones voorziet van de mogelijkheid om de batterij draadloos op te kunnen laden. En niet zo’n beetje ook…

OnePlus 9 Pro kan ontzettend snel draadloos opladen

We zijn nog maanden verwijdert van de komst van de OnePlus 9 Pro, maar dat wil niet zeggen dat er geen informatie over te vinden is. We zijn inmiddels wel gewend dat we een maand voor de lancering van een smartphone bijna alles al gezien hebben. Het is dan ook best aannemelijk dat de informatie van Max Jambor klopt. De jonge leaker laat vandaag namelijk weten dat de OnePlus 9 Pro wederom ondersteuning biedt voor draadloos opladen. En niet zo’n beetje ook…

Volgens Jambor zal de OnePlus 9 Pro het namelijk mogelijk maken om draadloos op te kunnen laden met een vermogen van 45W. Dat is een heel stuk sneller dan bepaalde smartphones op dit moment bekabeld kunnen doen. Denk hierbij aan bepaalde toestellen van Samsung, Huawei en Apple. Naast de ondersteuning voor draadloos opladen is het ook mogelijk om met de smartphone andere producten op te laden. Met wat voor een vermogen dat gaat is op dit moment nog niet bekend.

OnePlus Band
Het logo van OnePlus. (Afbeelding: EPA / Jagadeesh NV)

Logischerwijs biedt de OnePlus 9 Pro je ook de mogelijkheid om de batterij met een kabel op te laden. Gezien OnePlus zich op dit gebied ook ieder jaar ontwikkeld is het moeilijk in te schatten met hoeveel vermogen dit mogelijk is. Dat zal de tijd ons leren.

Twee uitersten

Er waren heel veel zaken waardoor de smartphones van OnePlus jarenlang in de smaak vielen, maar er zijn ook zeker bepaalde keuzes die minder goed bevielen. Het grootste gemis op dit gebied was zonder twijfel het gebrek aan ondersteuning voor draadloos opladen. De functie werd misschien niet heel erg gemist door de snelle laadtijden die de smartphones bekabeld halen, maar het ontbreken ervan was voor veel mensen toch wel een dingetje. Vorig jaar bracht OnePlus er verandering in door de OnePlus 8 Pro de mogelijkheid te geven om dit te kunnen. Al zou het bedrijf zichzelf niet zijn als het dan vervolgens ook alles uit de kast haalde.

Zo ging het bedrijf van smartphones zonder mogelijkheden tot draadloos laden naar de snelste optie van de gehele markt. De OnePlus 8 Pro was in de mogelijkheid om met een vermogen van 30W op te laden. Je had er wel een aparte dock voor nodig, maar het was wel degelijk indrukwekkend te noemen. En dit jaar lijkt het bedrijf er dus een schepje bovenop te doen.

Benieuwd naar wat wij van de OnePlus 8 Pro vinden? Check dan ook zeker even onze review!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen