Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Veel toekomstplannen voor Cobra Kai, ook als Netflix cancelt

Cobra Kai is een bijzonder succes op Netflix. De makers hebben nog veel in petto, zelfs als de streamingdienst niet wil verlengen.

Vanaf deze maand is het derde seizoen van Cobra Kai te zien op Netflix. De show is een regelrechte hit want het staat nu bovenaan in de lijstjes qua populariteit op Netflix. In 2020 hoorde het zelfs bij de 10 populairste shows van het jaar.

Nog voldoende input voor veel seizoen Cobra Kai

Netflix zou wel gek zijn om Cobra Kai te cancelen. Dat lijkt het dan ook niet van plan, want het heeft al een vierde seizoen besteld bij de makers. Toch blijft het daar niet bij als we uitvoerend producent Jon Hurwitz mogen geloven. “We hebben plannen voor nog een aantal seizoenen van de show,” zegt hij tegen Pop Culture.

Cobra Kai begon namelijk als een YouTube Red exclusive, maar wist past echt aan populariteit te winnen op Netflix. Ineens kon een veel groter publiek de serie zien. Het gevolg is bekend: een wereldwijde hit.

“We hadden een duidelijk beeld waar we de serie willen laten eindigen, maar we weten niet hoe lang het gaat duren voordat we daar aankomen,” vertelt Hurwitz. Het einde van Cobra Kai is dus al bekend bij de makers, maar laten we hopen dat het nog lang gaat duren voordat we daar aankomen.

Hoewel seizoen drie nu net uit is, hebben de makers het script van het vierde seizoen al helemaal rond. Toch zijn er nog wel problemen bij de opnames van Cobra Kai vanwege corona. De bedoeling is dat aan het begin van dit jaar de productie begint, is er nu nog onzekerheid. Het heeft te maken hoe de regels rondom social distance zijn.

Breaking Bad als voorbeeld

Volgens Hurwitz zijn er nog meer plannen rondom de serie. Zo kijkt hij naar de mogelijkheden voor een Spin-off en ziet hierbij Breaking Bad als inspiratie, laat hij weten. “We vinden het prachtig hoe ze dat verhaal hebben beëindigd, maar dat het Breaking Bad-universum gewoon doorgaat.” Daarmee doelt hij op de spin-off Better Call Saul.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!