Sony stopt uitleveringen diverse PS4-modellen in Japan

Games Jelle van Es 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

In november van vorig jaar maakten we kennis met de PlayStation 5. Dan is het natuurlijk de vraag hoe lang de PS4 nog ondersteund gaat worden. Hoewel er nog heel wat games voor uitkomen, lijkt het einde langzaam maar zeker in zicht te komen.

Want in Japan heeft Sony besloten om de productie en uitlevering van diverse PS4-modellen stop te zetten. Dat is hetgeen dat is opgepakt door de Japanse website Game Watch.

PS4 wordt langzaam stopgezet

Voorlopig zul je nog wel een PS4 kunnen kopen. Het model zou volgens Game Watch nog vier jaar worden ondersteund. En dat is ergens ook wel logisch, want er zijn genoeg games voor en de aankomende jaren zul je in Japan waarschijnlijk vele visual novels voorbij zien komen die daar behoorlijk populair zijn. Maar als je op zoek bent naar een specifiek model, dan is er slecht nieuws. Enkel de standaard 500 GB Slim zal worden gemaakt en uitgeleverd.

PlayStation 4 Slim Black Friday
De PlayStation 4 Slim (Afbeelding: Bol.com)

Dat betekent dat de PS4 Pro in Japan al de nek om wordt gedraaid. Dat terwijl die versie juist zo fijn is en er voor zorgt dat games er een stuk beter uitzien en games er ook beter op draaien. Cyberpunk 2077 is daar een goed voorbeeld van. Op de gewone PlayStation 4 wil je die eigenlijk niet spelen. Op de Pro is hij net wat beter en op de PS5 is hij redelijk goed speelbaar. Maar goed, die spelcomputer is zo goed als onbereikbaar.

Het Westen lijkt dezelfde kant op te gaan

Dit is dus specifiek wat Sony gaat doen met de PS4 in Japan. Maar ook in het Westen lijkt hetzelfde aan de hand te zijn. Met Black Friday zagen we bijvoorbeeld geen aanbiedingen met de PlayStation 4 en is de Pro ook moeilijk te krijgen. Wat dat betreft hopen we dat de voorraden met de PS5 snel de goede kant op gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen