OnePlus teast nieuwe fitnesstracker: veelzijdig en verrassend goedkoop

Gadgets Sam Dille 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus komt binnenkort met een gloednieuwe fitnessband. Met deze wearable kun je volgens het bedrijf al je gezondheidsdoelen in no-time behalen. Tijd om eens verder in dit project te duiken.

De Chinese smartphone-fabrikant heeft via een tweet haar eerste draagbare fitnessband geteased. Het apparaat zal de OnePlus Band gaan heten. Volgens de fabrikant gaat de Oneplus Band je helpen om al je fitnessdoelen te halen. In een tweede Tweet  het bedrijf staat dat de band onder andere je slaap kan tracken. Deze tweet linkt naar een pagina van de Indiase Amazon waarop staat dat het apparaat ook een realtime hartslagmeter heeft.

de OnePlus Band

Na deze verrassende teaser wist tipgever Ishan Agarwal nog wat interessante geruchten over de fitnessband te melden. Zo beweert Agarwal dat de OnePlus Band je hartslag en bloedzuurstof kan meten. Daarnaast heeft de band slaapregistratie en 13 ingebouwde trainingsschema’s. Bovendien is hij uitgerust met een 1,1-inch OLED-scherm en een IP68-classificatie. Dat laatste zorgt ervoor dat de de One PlusBand waterdicht is. De fitnessband heeft zelfs een batterijduur tot 14 dagen.

Hij kost volgens Agarwal 2.499 Indiase roepies (omgerekend ongeveer 28 euro) en zal over een week in India worden gelanceerd.

Hoewel de fitnessband in de tweet van OnePlus niet erg duidelijk te zien is, geeft een lek van stufflistings meer duidelijkheid. De Oneplus Band heeft een rechthoekig display en een rubberen horlogeband.

Hoewel de fabrikant telefoons over de hele wereld verkoopt, valt het op dat beide teasers voor de fitnesstracker van het Indiase Twitter-account komen. Het zou daarom zomaar kunnen dat de OnePlus Band als eerst gelanceerd wordt in India. Of dat ook echt zo is zullen we hopelijk over een week weten.

Nieuwe producten

OnePlus levert al telefoons, koptelefoons en zelfs tv’s in veel verschillende markten. Zo heeft het bedrijf met de OnePlus 8T Concept een hele innovatieve smartphone ontwikkeld. Toch meldde de fabrikant vorig jaar dat ze op zoek is naar nieuwe productcategorieën. OnePlus-CEO Pete Lau heeft bevestigd dat het bedrijf ook van plan is om begin dit jaar een smartwatch te lanceren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen