Audio-Technica Sound Burger: dé platenspeler voor de reizende liefhebber

Audio Wesley Akkerman 4 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je vaak onderweg bent, dan neemt je waarschijnlijk geen platenspeler mee om naar muziek te kunnen luisteren. Maar met het gloednieuwe model van audiohuis Audio-Technica kán dat wel, mocht je dat willen dan. De fabrikant presenteert namelijk een nieuwe variant van de iconische Sound Burger.

Na bijna veertig jaar en meerdere klonen krijgt de geüpdatete platenspeler een aantal moderne snufjes, waarmee Audio-Technica mogelijk een nieuwe doelgroep aanboort. De Sound Burger uit 2022 ondersteunt bijvoorbeeld bluetooth en heeft een ingebouwde accu, die je via een hippe USB-C-kabel oplaadt.

Platenspeler voor onderweg

Die accu geeft je tot twaalf uur aan luistertijd, aldus de fabrikant. Daarnaast is het design lichtelijk aangepast. Zo is er geen hanger voor een uittrekbaar koord aanwezig voor je koptelefoon. En over je koptelefoon gesproken: daar moet je zelf voor zorgen, aangezien de fabrikant hem niet standaard meelevert.

Portable platenspeler (Afbeelding: Audio-Technica)

Ondanks het feit dat er een bluetoothverbinding aanwezig is, levert Audio-Technica wel een RCA-kabel mee. Dit is een belangrijke kabel voor audiofielen, die liever hun dure headphones bekabeld aansluiten. Mag gewoon en kan ook gewoon. Zeker wanneer je ooit investeerde in een ontzettend dure koptelefoon. Snappen we.

Vrijwel hetzelfde model verder

Tot slot levert de fabrikant ook standaard een ATN3600L-stylus mee. Maar verder is dit het ouderwetse model zoals je hem kent en mogelijk al gewend bent, alleen dat gemoderniseerd voor 2022. Net zoals zijn voorgangers heeft deze platenspeler onder meer een riemaandrijving, die aangedreven wordt door een DC-motor.

Daar speel je dan 33 1/3 en 45 RPM-records mee af. Voor de leek: dat betekent dat je er volledige LP’s mee afspeelt, evenals singles. En ja, dit model ziet er nog even goed uit als in debuutjaar 1983. De nieuwe Audio-Technica heeft een prijs van 229 euro en is vanaf nu ook meteen verkrijgbaar. Volgende station: Sony brengt een nieuwe Walkman uit. Nee, niet de premium variant, maar eentje die ouderwets CD’s afspeelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Uncrate

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen