Sony komt met Walkman van meer dan… 3.500 euro?!

Audio Wesley Akkerman 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je het als muziekliefhebber geen probleem vindt om te investeren in een goede audio-ervaring, dan heeft Sony een mooi product voor je klaarstaan. Het bedrijf lanceert namelijk wederom twee nieuwe versies van zijn high-end muziekspelers die de naam Walkman dragen. Waaronder de NW-WM1ZM2 van meer dan 3.500 euro.

De nieuwe Walkmans van Sony zijn uiteraard bedoeld voor de audiofielen onder ons. De NW-WM1ZM2 heeft, naast een pakkende naam, een digitale S-Master HX-versterker. Ook beschikt het apparaat over verfijnde condensatoren, een dikke Kimber Kable (voor de verbinding met de koptelefoonaansluiting) en een bijzondere chassis.

Sony blijft investeren in de Walkman

Dat chassis is gemaakt van 99,99 procent puur, verguld goud en zuurstofvrij koper. Daardoor moet de sound van de Sony Walkman zowel “helder” als “uitgestrekt” klinken. Ook het soldeerwerk is voorzien van goud, wat eveneens een positieve invloed moet hebben op de audiokwaliteit. Op papier klinkt het al mooi.

Sony Walkman NW-WM1ZM2
Sony Walkman NW-WM1ZM2 (Afbeelding: Sony)

In vergelijking met z’n voorganger kreeg de Android-muziekspeler enkele verbeteringen. Het scherm is met 5-inch iets groter en beschikt over een 720p-resolutie. De stroomvoorziening is groter en het algoritme voor het opschalen van audio naar cd-kwaliteit (16-bit, 44/48kHz) is eveneens verbeterd, aldus Sony.

Verdere specificaties

Verder is er 256 GB aan opslagruimte, gaat de accu veertig uur mee en laad je op via een USB-C-poort. Het apparaat beschikt over wifi en ondersteunt formaten als FLAC, MQA en WAV. Het goedkopere model doet dat ook, maar kost met meer dan 1.300 euro veel minder. Je krijgt er dan ook veel minder kwaliteit voor terug.

Zo is er bijvoorbeeld 128 GB aan opslagruimte en moet je het zonder die speciale chassis doen. Ook is er “slechts” een zuurstofvrije koperen kabel met een lage weerstand. Beide premium audiospelers zijn nu te koop in de Verenigde Staten. Op de Nederlandse website van Sony vinden we nog geen verkoopinformatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sony

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen