Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Rides 12 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze supersonische auto gaat proberen de 800 kilometer per uur te halen

Een auto die meer dan 1000 kilometer per uur rijdt is waarschijnlijk iets dat je alleen in sciencefiction films zou verwachten. Toch gaat het binnenkort misschien werkelijkheid worden. Althans, bijna dan. Een groepje Britten is namelijk bezig met een auto waarmee ze later dit jaar een snelheid van zo’n 500 miles (ongeveer 804 kilometer) per uur moet gaan halen.

Supersonische auto gaat proberen om de 500 miles per uur te halen

Ze mochten het vanwege geldproblemen dan bijna afgeblazen hebben, maar het Bloodhound supersonic car project lijkt nu letterlijk en figuurlijk weer op de rit te staan. Er is namelijk een nieuw racecircuit in Zuid-Afrika gebouwd waarop de supersonische auto een snelheid van maar liefst 500 miles per uur moet gaan bereiken. Dit is meer dan 804 kilometer.

Het Bloodhound project is het resultaat van maar liefst 10 jaar keihard werken en het design verbeteren. Ian Warhurst, de trotse CEO achter het geheel, licht het project als volgt toe:

´´Deze recordpoging is iets geheel nieuws, met name vanwege de nieuwe mogelijkheden die digitale technologie ons geeft.´´

Het huidige record van de snelste auto ligt bij een voormalig Royal Air Force piloot. Hij haalde een snelheid van 763 miles per hour (1227 kilometer) en verbrak daarmee de geluidsbarrière. Zoals je kunt lezen hebben de leden van het Bloodhound supersonic car project dus nog een lange weg te gaan. In eerste instantie was het doel ook om de auto 800 mph te laten rijden, maar vanwege geldproblemen moest het project tijdelijk stilgelegd worden.

Spontaan dagje naar Spanje

Wat ons betreft zou zo´n auto ook er handig zijn voor als je bijvoorbeeld spontaan een dagje naar Spanje wilt rijden. Dit omdat je er dan natuurlijk binnen enkele uren kunt zijn. Al is de kans natuurlijk erg klein dat het voertuig op grote schaal geproduceerd gaat worden, laat staan dat de Nederlandse snelwegen ertegen bestand zijn. Welke auto´s wel binnenkort te koop gaan zijn lees je in dit overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze supersonische auto gaat proberen de 800 kilometer per uur te halen
Sluiten