Avatar 4 staat al vast voor 2029, maar wat mogen we nog meer verwachten?

Films & Series Dennis Mons 28 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Vrij recent is het langverwachte vervolg op Avatar van James Cameron uitgekomen, The Way of the Water. En nu al staan veel mensen te springen om Avatar 3 en zelfs Avatar 4. Wat kunnen we van deze films verwachten?

Avatar is een uitermate curieus project van regisseur James Cameron. Het eerste deel kwam elf jaar geleden uit en bleek een absurd succes met een opbrengst van 2,9 miljard dollar. De film staat daarmee nog altijd op nummer één (Avengers: Endgame staat op twee). Het was dus een flinke tijd wachten, maar in relatief korte tijd wil hij ook Avatar 3, 4 en 5 uitbrengen.

Avatar 3 en 4 zijn allang in de maak

Zoals gezegd is dit jaar de film Avatar: The Way of Water uitgekomen. Ook deze was een immens succes. Hij staat nu op de derde plaats met een omzet van 2,3 miljard euro.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat filmstudio 20th Century Studios groen licht aan James Cameron heeft gegeven voor vervolgen. De 69-jarige Canadees kondigde dan ook snel aan dat hij van plan is om nog drie films te gaan maken over het reilen en zeilen van de Na’vi op Pandora.

The Way of Water was weer een absoluut spektakel, maar nu rest de vraag wat Cameron van plan is met Avatar 3 en Avatar 4. Wat het derde deel betreft: die staat op de planning voor december 2025 en draait naar alle waarschijnlijkheid om Sully en zijn gezin. De focus ligt daarbij op zijn kinderen, en voornamelijk op Kiri, die superkrachten lijkt te hebben.

Daarnaast heeft James Cameron aangegeven dat de derde film hoogstwaarschijnlijk bijzondere bad guys krijgt: ‘evil Na’vi’, die de naam Ash People dragen. Daarnaast speelt Oona Chaplin (die ook Talisa Maegyr speelde in Game of Thrones) Varang, de leider van de kwaadaardige Na’vi.

Avatar 2 is pas net uit maar wat weten we nu al over 3 en 4?
(Afbeelding: 20th Century Fox)

Wat gaat er gebeuren in deel 4 en wanneer komt hij uit?

Over Avatar 4 is natuurlijk zo mogelijk nog minder bekend. Wel weten we dat James Cameron en consorten al druk bezig zijn met scripts voor Avatar 4 en Avatar 5. Producer Jon Landau stelt zelfs dat een derde van Avatar 4 al is opgenomen.

Ook heeft hij te kennen gegeven dat een groot deel van de film zich ook afspeelt op aarde. Hierbij draait alles om overpopulatie en het uitputten van natuurlijke grondstoffen. De mensheid wordt gedwongen om die problemen aan te pakken.

In hoeverre bovenstaande daadwerkelijk het geval is, moeten we dus nog ‘even’ afwachten. Avatar 4 komt namelijk pas op 21 december 2029 uit in de bioscoop.

De krankzinnig dure technologie die James Cameron voor Avatar 2 gebruikt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen