Leer Elke dag een nieuwe taal met het Nederlandse Backwords

Tech Noah Korevaar 10 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om een nieuwe taal te leren. Althans, zo voelt het. Gelukkig zijn er apps die je een heel eind kunnen brengen. Het populairste voorbeeld is Duolingo, een app waarmee je de meest vreemde talen machtig kunt woorden. Maar wat als je nou nog passiever een nieuwe taal wilt leren, op een nog lager tempo? Het antwoord is Backwords.

Backwords: elke dag een nieuwe taal leren

Dan hebben we het antwoord voor je, mits je een Mac of MacBook hebt. Twee Nederlanders hebben een applicatie genaamd Backwords ontwikkeld, waarmee je middels je wallpaper een nieuwe taal kunt leren. Je achtergrond dus. Elke morgen verschijnt er een nieuw woord op je achtergrond van je laptop of computer, bovenop een afbeelding die je zelf hebt uitgekozen.

Backwords nieuwe taal leren Mac

Onder het woord staat de vertaling, in je eigen taal. Op dit moment kun je kiezen tussen Nederlands, Chinees, Koreaans en Japans. Dat zijn dus de talen die je kunt leren. Met behulp van de Engelse vertaling eronder leer je langzaam steeds meer woorden kennen. Althans, afhankelijk van hoe vaak je daadwerkelijk je wallpaper ziet.

Backwords nieuwe taal leren Mac

Elke dag leer je zo een nieuw woord erbij. Ken je een woord? Dan kun je alvast de volgende bekijken. Is het de meest effectieve manier? Nee, gezien grammatica en zinnetjes achterwege worden gelaten. Het is echter een mooie toevoeging op andere methodes. Zo kun je ook op drukke dagen je woordenschat vergroten. Bijvoorbeeld naast Duolingo, of je taalklas.

Backwords nieuwe taal leren Mac

Backwords is ontwikkeld door de Nederlanders Bram Fritz en Thom Hos. Je kunt de applicatie gratis downloaden via de officiële website. Hopelijk komt er ook snel een versie voor Windows en Linux.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen