Zo voeg je muziek en geluidseffecten toe aan je Instagram video

Tech Lisanne Beijen 10 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Als je een video maakt dan heb je (als het goed is) op beeld vastgelegd wat je wilde, alleen valt het geluid van de video vaak tegen. Soms hoor je op de achtergrond je vrienden een intense discussie voeren, speelt er op de radio net een enorm fout hitje, of zeurt je partner precies op het moment van filmen aan je hoofd over de afwas. Als je de video op Instagram wilt plaatsen voel je je genoodzaakt om hem te muten. Dat is niet nodig met behulp van de volgende apps.

Video’s bewerken op Instagram doe je zo

Als je een video op Instagram wilt plaatsen heb je twee opties: geluid aan of geluid uit. Als je een leuke video hebt gemaakt, maar het geluid is irritant, dan is het zonde dat je video 15 seconden lang compleet geruisloos is. Gelukkig bestaan er een aantal apps die speciaal zijn ontworpen om iedere video te voorzien van een bijpassend geluidsbestand.

Heb je een video van een collega die een poging doet een lepel op zijn neus te laten balanceren, en wil je die afspelen met I Don’t Feel Like Dancing op de achtergrond, dan ben je aan het juiste adres. Onze volgende favoriete apps maken het heel gemakkelijk om wat voor video dan ook te vergezellen door een mooie tune. Deze finishing touch zal er voor zorgen dat je video niet te missen is op Insta.

Flipafgram

Met de gratis app Flipagram kun je je video’s volledig bewerken. Dit is echter meer dan gewoon een app; het is een ware creatieve community! Op de app kun je eigen video’s bewerken, maar ook content van andere gebruikers vinden ter inspiratie. Je kunt je eigen video’s er ook op delen. Via de app kun je gemakkelijk je eigen creaties delen op Instagram en je andere social media als Facebook. In de app vind je een volledige muziekbibliotheek, verschillende overlays voor je videos, kun je foto’s toevoegen aan je filmpjes en meer. De app is te downloaden voor iOS en Android.

Instagram

VidLab

VidLab is een handige gratis app waarmee je video’s zonder al te veel gedoe kunt bewerken. Je kunt tekst toevoegen aan een video, filters over je video heen gooien, en kiezen uit ongeveer ieder audiobestand dat je maar kunt bedenken als achtergrondgeluid voor je video. Daarmee bedoelen we niet alleen liedjes, maar ook geluidseffecten die je filmpje extra spectaculair of dramatisch maken. Je kunt er dus he-le-maal mee los gaan. Een nadeel van deze app is dat het logo van VidLab onderin je video is te zien na het bewerken. Wil je dit weg hebben, dan moet je betalen voor een upgrade in de app. Voor wat hoort wat, toch? De apps is te downloaden voor iOS.

Instagram

Background Music for Video

Als je niet geïnteresseerd bent in alle opties voor het bewerken van video’s waarover de bovenstaande apps beschikken, dan is dit de app voor je. De gratis app Background Music for Video heeft geen pakkende naam, geen enorm pakkend design, maar werkt gemakkelijk en snel. Kies je video, kies de muziek die je wilt toevoegen in de app, et voila. De app is beschikbaar voor iOS.

Benieuwd welke apps we nog meer aanraden? Check hier de beste apps van de week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen