Maak je Apple AirPods schoon met deze 5 simpele stappen

Gadgets Lisanne Beijen 11 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Als je de eigenaar bent van Apple’s AirPods, dan heb je een paar mooie oordopjes ter waarde van ongeveer 180 euro in je bezit. De draadloze oordopjes zijn gemakkelijk op te bergen in het bijbehorende doosje, en werken naadloos samen met je andere Apple-devices. Wil je zo lang mogelijk plezier hebben van de oordopjes dan is het handig ze zo nu en dan even een kleine onderhoudsbeurt te geven door ze schoon te maken. Dat kan via de volgende vijf simpele stappen.

Aan de poets

De AirPods van Apple hebben niet veel aandacht nodig. Maar het is goed om ze bijvoorbeeld een keer per maand even schoon te maken. Ze verzamelen door het gebruik, en doordat je ze in je tas of waar dan ook bewaart, wel oorsmeer en stof. Daar gaan ze sowieso niet beter van werken. Voordat je met alcohol aan de slag gaat om je oordopjes schoon te maken: HO STOP! Als je een schoonmaakmiddel op basis van alcohol gebruikt om je oordopjes mee schoon te maken, dan bestaat de kans dat de witte laklaag van de AirPods slijt. Dat is zonde. Daarnaast kunnen ze de drivers binnenin de oordopjes ook beschadigen. Volg daarom heel simpel de onderstaande stappen.

1. Microvezel doet wonderen

Haal de AirPods uit het doosje en neem ze af met een microvezeldoekje. Als je toch bezig bent, neem dan direct het doosje ook even mee. Gebruik hiervoor zo min mogelijk water (idealiter helemaal geen water).

AirPods 2

2. Borstel voorzichtig

Als je oordopjes heel smerig zijn (je mag zelf oordelen wanneer dat is), dan is het handig om er een borsteltje bij te pakken. Het is belangrijk dat je in een richting borstelt. Als je dit niet doet dan borstel je het vuil eerder in de dunne gaasjes die in je oordopjes zitten, dan er uit.

3. Nu mag je iets water gebruiken

Als je echt denkt vloeistof nodig te hebben, gebruik dan water (we kunnen het niet vaak genoeg zeggen), of een oplossing met witte azijn. Laat dit niet rechtstreeks op je oordopjes vallen, maar maak een microvezeldoek vochtig. Je kunt hiervoor ook een wattenstaafje gebruiken.

4. Stokeren

Als er vuil in je oordopjes zit dan kun je dit het gemakkelijkst weghalen met een tandenstoker. Je schijnt dit ook weg te kunnen halen met duct tape. Dit hebben we nog niet geprobeerd, maar als het je wat lijkt; go for it.

5. Maak je AirPods weer goed droog

Als je te veel water hebt gebruikt bij het schoonmaken dan bestaat de kans dat je AirPods in de toekomst wat haperingen gaan vertonen. Het droogmaken van je oordopjes is wel belangrijk, maar waarschijnlijk zo gebeurd aangezien je ze niet echt nat hebt gemaakt. Gebruik hiervoor gewoon weer een droog deel van je microvezeldoek (topspul).

Wist je trouwens als de het doosje van je Apple-oordopjes het perfecte iPhone-standaard zijn?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen