Battlefield 6-onthulling laat niet heel erg lang op zich wachten

Games Jelle van Es 22 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Als je een liefhebber bent van de Call of Duty-reeks, dan kun je elk jaar van een nieuw deel genieten. Voor de Battlefield-liefhebber ligt dat net wat anders. Die reeks komt minder vaak uit. Toch hoeven we niet meer erg lang wachten op Battlefield 6.

We hoorden al eerder dat de nieuwe Need for Speed-game wordt uitgesteld, zodat de ontwikkelaar mee kan helpen met de ontwikkeling van Battlefield 6. En nu zouden we weten wanneer de ontwikkelaar de nieuwe game gaat tonen.

Battlefield 6-onthulling komt er aan

De bron van dit verhaal is Jeff Grub, die voor GamesBeat werkt en in het verleden het vaak goed had wat betreft het voorspelen van online onthullingen. Deze keer had hij een livestream, waarin hij aangaf dat Electronic Arts het plan had om rond mei wat games te onthullen. Dit als een alternatief op de E3, de gamebeurs die dit jaar ook niet doorgaat vanwege de aanhoudende pandemie. En Battlefield 6 zou daarbij één van de games zijn die wordt onthuld.

Battlefield V PlayStation Plus
De laatste uitbreiding voor deel vijf (Afbeelding: Electronic Arts)

Wanneer dat het geval is, dan is de kans groot dat we eind dit jaar aan de slag kunnen gaan met Battlefield 6. Dat gezegd hebbende, moeten we het nieuws wel met een korrel zout nemen. Hoewel Grubb het in het verleden vaak goed had, betekent dat niet dat het een orakel is die alles weet. Bovendien kan het zo zijn dat uitgever Electronic Arts op een gegeven moment het plan heeft om de onthulling in mei te doen, maar het uiteindelijk uitstelt.

Goed op weg

Daarnaast liet Grub weten dat dat ontwikkeling van de game goed op weg is en zelfs voor op schema zou lopen. En dat is goed nieuws. Zeker met alle coronaproblemen zie je dat game-ontwikkelaars het moeilijk hebben om hun games volgens schema af te maken. De grote vraag is nu vooral in welke setting Battlefield 6 zich zou afspelen. Na twee keer in het verleden te hebben gestreden, zou een moderne tijd op zich wel goed nieuws zijn.

Battlefield 5 krijgt in juni zijn laatste update

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen