Jelle van Es
Jelle van Es Games 22 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Succestrein Valheim dendert voort: 6 miljoen verkochte exemplaren

Soms heb je van die games die uit het niets komen en dan in één keer een groot succes zijn. Valheim is zo’n game. De titel verscheen bijna twee maanden geleden en het succes van de game is redelijk ongekend.

Een maand geleden stond de teller op de twee miljoen verkochte games. Toen schreven we al over het succes van Valheim. Maar inmiddels heeft de maker laten weten dat er inmiddels zes miljoen gamers zijn die de weg naar hun game hebben gevonden.

Succes van Valheim blijft doorgaan

Het is echt heel erg knap hoe goed Valheim het doet en het blijft doen. Het is namelijk een game die op het gebied van graphics behoorlijk ondermaats is en daarnaast ook niet echt werkt met een grote uitgever die van de daken afschreeuwt hoe goed de game is. Dit is zo’n typische game die je moet spelen en vervolgens je ervaringen met vrienden deelt. En dan hopen dat die vrienden met je mee gaan spelen, want de game komt een stuk beter tot zijn recht wanneer je het met vrienden speelt. Het is een game die je meeneemt naar een wereld van vikingen en in die wereld een leven probeert op te bouwen. Vanuit een veilige basis ga je dan op avontuur, op zoek naar schatten, waarmee je beter wordt. En dat gaat dan een tijdje door.

Valheim Teaser
Valheim Teaser (Afbeelding: Iron Gate AB)

Ondanks het succes van Valheim zit de ontwikkelaar niet stil. Met het nieuws heeft men de bovenstaande teaser-afbeelding getoond. De raaf wordt onderdeel van de eerste grote update van de game: Hearth and Home. Samen met de nieuwe content zou de update een hoop bestaande bugs gaan verbeteren, waardoor het totaalplaatje van de game wat beter tot zijn recht komt. Daarbij zou de verbinding met andere gamers worden verbeterd en meer. De ontwikkelaar wacht naar eigen zeggen nu op Valve om de update goed te keuren.

Wat maakt de game interessant

De wereld van Valheim is groot en wordt willekeurig aangemaakt. Wat dat betreft doet het een beetje denken aan een volwassen versie van Minecraft. Met je medespelers is het zaak om op avontuur te gaan en op die manier resources te scoren. Daarmee kun je weer nieuwe voorwerpen maken, zoals wapens om het op te nemen tegen de vele vijanden die in de wereld te vinden zijn. Ook bouw je je eigen nederzetting op of een vikingenschip om daarmee de zee te trotseren. Op die manier is dit dus echt een game waar je telkens wat nieuws hebt te doen. En dat zorgt er voor dat gamers er lekker los mee gaan.

Valheim is de grote gamehit: meer dan twee miljoen spelers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!