Dit zijn de 5 beste exclusieve Amazon Prime films (volgens IMDb)

Films & Series Jelle van Es 27 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

We bevinden ons in de periode waarin we meer binnen zijn. Enerzijds omdat het de kerstperiode, anderzijds omdat we in de zoveelste lockdown zitten. We kunnen eigenlijk niks leuks doen, dus moeten we de fun thuis vinden. Gelukkig kun je tegenwoordig er lekker op losstreamen. Met Netflix, maar ook met Amazon Prime bijvoorbeeld.

Met Amazon Prime krijg je toegang tot een lading aan series, maar zijn er ook diverse films om van te genieten. Daar zitten heel wat originele titels bij. Eerlijk is eerlijk, niet elke film is even goed. Als we kijken naar IMDb, dan zijn dit de vijf beste titels.

Dit zijn de 5 beste exclusieve Amazon Prime films (volgens IMDb)

Birds of Paradise (5.9)

Birds of Paradise is gebaseerd op een boek dat in 2019 is uitgebracht in de vorm van Bright Burnng Stars. Het verhaal doet een beetje denken aan Black Swan, omdat ballet een belangrijke rol speelt. In deze film volg je een paar meiden die zich aanmelden bij een hoge balletacademie. Ze beginnen als concurrenten, maar worden uiteindelijk vrienden, maar tegelijkertijd moet er wel een contract worden verdiend. Een interessante film om dit rijtje Amazon Prime-films mee af te trappen.

Everybody’s Talking About Jamie (6.2)

De kans is groot dat je wel eens van de film Everybody’s Talking About Jamie hebt gehoord. Er was destijds namelijk heel wat reclame gemaakt voor de Amazon Prime video. Deze film is gebaseerd op een toneelstuk en draait om het waargebeurde verhaal van een Britse tiener, die flink wordt gepest. Ondanks dat, laat hij zich niet uit het veld slaan en wil hij een drag queen worden.

The Tomorrow War (6.6)

De film met het grootste budget is weggelegd voor The Tomorrow War. Er was maar liefst 200 miljoen dollar beschikbaar. De film speelt zich af i de nabije toekomst, waarin we een soldaat volgen die het moet opnemen tegen buitenaardse wezens. Het is een film met veel actie een een paar grote namen op het gebied van acteurs. Chris Pratt, J.K. Simmons en Yvonne Strahovski zijn namen die je waarschijnlijk wel kent van andere films en series.

The Mad Woman’s Ball (6.6) op Amazon Prime

Ook The Mad Woman’s Ball scoort een 6.6, dus het is willekeurig welke van de twee we op de tweede plek zetten. Maar omdat deze film niet zo’n groot budget heeft, kiezen we voor deze. Het is in elk geval een andere film dan dat je gewend bent. De Franse thriller draait om een vrouw die onterecht in een instelling terecht komt en daaruit wil ontsnappen. Een film die vooral geroemd wordt door de acteerprestaties.

The Map of Tiny Perfect Things (6.8)

De Amazon Prime-film met de hoogste waardering is weggelegd voor The Map of Tiny Perfect Things. Het is een film die iets weg heeft van een Rom Com, dus ideaal om bijvoorbeeld met je geliefde te bekijken. Het verhaal draait om twee tieners die vast zitten in een time loop, waarvan zij de enigen zijn die dat ook daadwerkelijk door hebben. Niet het meest originele concept voor een film, maar het is wel een titel die op een schattige manier wordt neergezet.

Dit zijn de beste 6 Netflix-series in 2021 volgens ons

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen