Dit zijn de beste Android-apps van 2023

Apps Sam Dille 11 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Android is een geweldig platform waarop je ontzettend veel apps kunt downloaden. Met meer dan 2,8 miljoen apps in de Google Play Store, zijn er apps voor vrijwel elke behoefte of interesse.

Je Android-smartphone is een groot onderdeel van je leven. Het is de thuisbasis van al je apps. Van social media tot werk en entertainment. In 2023 verschenen er een aantal geweldige apps in de Play Store. En oude apps hebben verbeteringen gehad.

Deze Android-apps zijn de beste van 2023

We hebben een lijst samengesteld van de beste Android-apps van 2023. Sommige apps ken je waarschijnlijk niet, terwijl andere al vertrouwd zijn. Er zit ongetwijfeld iets voor je tussen.

#1 Brave Browser

Brave Browser is een snelle en veilige webbrowser die privacy hoog in het vaandel heeft. De Android-app blokkeert automatisch advertenties en trackers, zodat je een betere en snellere surfervaring hebt.

Bovendien maakt Brave Browser gebruik van HTTPS Everywhere om je communicatie met grote websites te versleutelen.

Download de app hier

#2 1Weather voor Android

1Weather heb je als Android-gebruiker elke dag nodig. De app helpt je om altijd op de hoogte te blijven van de weersomstandigheden.

Met een gebruiksvriendelijke interface kun je eenvoudig het weer van je locatie bekijken, evenals gedetailleerde voorspellingen, radarbeelden en waarschuwingen. Het is een handige tool om je dag te plannen en je voor te bereiden op een nat pak!

Download de app hier

#3 Koppelen met Windows

Gebruik je naast je smartphone een Windows-laptop, dan is deze app onmisbaar. Met Koppelen met Windows kun je jouw Android-telefoon via Bluetooth verbinden met je Windows-pc. Hiermee kun je eenvoudig bestanden delen, berichten verzenden en ontvangen, en meldingen ontvangen op je computer.

Download de app hier

#4 Google Keep

Er zijn tal van notitie-apps in de Play Store te vinden. Wij denken dat Google Keep een van de betere opties is die je zult tegenkomen. Met de Android-app kun je snel en eenvoudig notities, lijsten, afbeeldingen en spraakmemo’s maken en organiseren. Je kunt je notities synchroniseren op al je apparaten, zodat je altijd toegang hebt tot belangrijke informatie.

Download de app hier

#5 VLC for Android

VLC is een app waarmee je moeiteloos verschillende soorten mediabestanden kunt afspelen. Het ondersteunt bijna alle audio- en videoformaten en biedt handige functies zoals ondertiteling, afspeellijsten en het aanpassen van de afspeelsnelheid. Of je nu films, muziek of podcasts wilt afspelen.

VLC for Android
Veel kijkplezier! (Afbeelding: Videolabs)

Download de app hier

#6 JustWatch

Soms wil je gewoon die ene film of serie kijken. Maar waar je hem kunt bekijken is een groot raadsel. JustWatch kan je daarbij helpen. De dienst doorzoekt verschillende streamingdiensten waaronder Netflix, Disney Plus, Amazon Prime Video. Vervolgens laat de Android-app je precies zien waar je de titel kunt bekijken.

JustWatch
JustWatch (Afbeelding: JustWatch GmbH)

Download de app hier

#7 Google Maps

Google Maps heeft geen introductie meer nodig. Hoewel er genoeg alternatieven zijn in de Play Store, is Google Maps verreweg de meest gebruikte navigatie-app.

De kaartenapp heeft veel handige functies, waarvan er binnenkort nog meer komen. Welke verbeteringen dit zijn, vertellen we je in dit artikel.

Download de app hier

Google Maps en Chrome krijgen nieuwe functies op Android en iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen