Simulatie-gekken opgelet: deze 5 Android-games zijn de moeite waard

Apps Sam Dille 18 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Simulatiespellen zijn een heerlijke manier om even te ontsnappen aan je dagelijkse verplichtingen. Je raakt even verdwaald in een virtuele wereld, vol met puzzels en avonturen. Android heeft een enorm aanbod aan simulatiespellen, maar welke zijn nou echt de moeite waard? Je vrienden van WANT zochten het uit.

Simulatie games zijn erg geliefd onder Android-gebruikers. Het is daarom geen wonder dat de PlayStore vol staat met spellen van dit genre. Dit betekent alleen niet dat alle games van goede kwaliteit zijn. Het is namelijk vrij makkelijk voor game-ontwikkelaars om apps op de PlayStore te uploaden. Er is vanuit Android weinig controle, waardoor de appwinkel ook aardig wat belachelijk slechte spellen aanbiedt. Gelukkig zitten er genoeg vette games tussen die je niet mag missen.

Deze 5 Android-games zijn de beste in de categorie ‘simulatie’

Dankzij de nieuwste technieken zijn simulatie spellen steeds realistischer geworden. Tegenwoordig is dit echter helemaal geen must meer. De leukste Android-games uit dit rijtje hebben hun nostalgische sfeer omarmt en zijn dicht bij hun klassieke interface gebleven. Dit maakt de spellen extra leuk om te spelen.

1. Stardew Valley

Stardew Valley is een extreem populair spel, dat elementen uit klassieke simulatie games terugbrengt in onze moderne tijd. Het spel draait om het draaiende houden van je eigen boerderij. Op het eerste gezicht lijkt de Android-game vrij makkelijk, maar al snel kom je terecht in een community vol met verhalen, relaties en uitdagingen. Het klinkt misschien gek, maar de virtuele gemeenschap voelt echt. Hierdoor is het een belachelijk goed spel, waar je makkelijk verslaafd aan raakt.

Download Stardew Valley hier

2. Game Dev Tycoon

Altijd al willen weten hoe je een goede game maakt? Dan moet je zeker Game Dev Tycoon even checken. Hoewel de Android-app je geen diepgaande kijk geeft in het ontwikkelen van games, krijg je toch aardig wat tips ‘n tricks. Je ontwikkelt een game door zelf te selecteren welke functies je wel en niet wil opnemen in de game. Daarnaast beslis je hoeveel ontwikkeltijd er in de game moet zitten.

Nadat je game is ontworpen, krijg je een aantal reviews voorgeschoteld. Let op: de reviewers nemen geen enkel blad voor de mond. Sommige zullen je games echt haten. Daarom is Game Dev Tycoon misschien wel de meest realistische Android-game uit deze lijst.

Installeer Game Dev Tycoon via deze link

3. Goat Simulator

Deze indie-hit is een must-have voor elke Android-gebruiker. Goat Simulator is meer een Role Playing Game, maar ook simulatie-gamers vinden deze game om te smullen. De game speelt zich af in een alternatief universum waarin geiten de wereld willen vernietigen. Goat Simulator biedt een absurd beeld van het leven van deze geiten, waardoor je de gekste avonturen meemaakt. Je verdient ook nog eens extra bugs als je objecten plat stampt.

Download hier Goat Simulator

4. Pocket City

Pocket City is de ideale city building simulator. De ontwikkelaars van de game waren ervan op de hoogte dat je geen zin hebt om uren voor een scherm te zitten. Daarom krijgt je al snel in de game de meest toffe functies voorgeschoteld. Het is een ontspannen Android-game die je precies de juiste stimulans geeft om mooie dingen te bouwen. Je kan ervoor kiezen om in eigen tempo te bouwen, maar met optionele missies kun je het proces versnellen. Deze quests belonen je namelijk met gebouwen en geld.

Installeer Pocket City via deze link

5. Rollercoaster Tycoon Classic: de Android-versie van een klassieker

Rollercoaster Tycoon Classic is een Android-fusie van de eerste twee games in de Rollercoaster Tycoon-serie. De games, die werden uitgebracht in 1999 en 2002, bieden complexe simulaties waarin je de taak hebt om een eigen pretpark te creëren. Je bouwt niet alleen veilige en dikke achtbanen, maar je maakt klanten ook gelukkig zodat je meer geld verdient.

De Android-versie is een briljante introductie tot de serie, omdat de oude interface is verbeterd tot een extreem gebruiksvriendelijk systeem. Dit deden de ontwikkelaars zonder het nostalgische gevoel van de oude games te verliezen. Old-school gamers zullen zeker niet teleurgesteld worden.

Download Rollercoaster Tycoon Classic via deze link

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen