Dit zijn de beste apps om goedkope Nike- en Adidas-sneakers te scoren

Apps Jeroen Kraak 2 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Mooie sneakers maken een outfit helemaal compleet. Er is echter één groot nadeel: Nike- en Adidas-schoenen kunnen behoorlijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er apps waardoor je flink minder betaalt.

Als je een beetje in de markt van sneakers zit, weet je dat prijzen behoorlijk kunnen oplopen. Vooral voor limited editions van Nike en Adidas gaan de prijzen soms een paar keer over de kop. Of wat te denken van deze van Apple.

Gelukkig is het met een aantal apps veel makkelijker om de prijzen in de gaten te houden en minder te betalen. Deze apps om goedkopere Nike- en Adidas-sneakers te scoren zijn daarom ideaal.

Nike- en Adidas-sneakers

Laten we beginnen bij de twee makers van de sneakers: Nike en Adidas. Via hun apps is het mogelijk om te zien wanneer een sneaker gelanceerd wordt.

Nike heeft zelfs de speciale SNKRS-app voor Android en iPhone. Via die app is het mogelijk om een melding te krijgen wanneer een bepaalde schoen die je wilt, gelanceerd wordt. Daarnaast zijn ook de datum en de verkooptijd van de release te vinden.
De beste apps om goedkoop Adidas en Nike sneakers te scoren
Ook Adidas heeft, net zoals Nike, een eigen sneaker-app. Deze kun je in de App Store of Google Play vinden onder de naam Adidas Confirmed. Deze werkt hetzelfde als de SNKRS-app. Ook hier zie je releasedata en is het mogelijk om meldingen aan te zetten voor je favoriete sneakers.

Razendsnel nieuwe sneakers vinden

Bij Nike en Adidas koop je de schoenen rechtstreeks bij de maker zelf. Toch komen niet alle schoenen van het merk in de eigen webshop. Nike en Adidas hebben deals met winkelketens om daar speciale edities te verkopen. Als je die niet wil missen, kun je ervoor kiezen om alle apps van winkelketens als Foot Locker en Size? te installeren.

Het kan echter ook veel makkelijker. Met HEAT MVMNT (iPhone en Android) zie je in een oogopslag alle sneakers die uitkomen en waar je ze kunt kopen. Dat geldt overigens niet alleen voor Nike- en Adidas-sneakers, maar bijvoorbeeld ook voor Asics, New Balance en andere merken.

Je weet door de app ook meteen welke winkel de schoenen voor welke prijs aanbiedt. Zo zie je in een oogopslag waar je het voordeligst uit bent. Tevens maakt de app een inschatting van vraag en aanbod, waardoor je weet bij welke sneakers je extra snel moet zijn.
De beste apps om goedkoop Adidas en Nike sneakers te scoren

Tweedehands schoenen

Sommige sneakers van Nike en Adidas zijn echter zo populair dat ze binnen enkele seconden zijn uitverkocht. Via tweedehands marktplaatsen kun je ze alsnog scoren, maar vaak wel voor een hogere prijs. Mensen zien de schoenen als een investering. Echter kan het ook soms zo zijn dat mensen misgokken en daardoor sneakers goedkoper aanbieden dan bij bijvoorbeeld Nike.

Een van de apps waar sneakers verhandeld worden is StockX (iPhone en Android). Via die app kun je vraag en aanbod zien en ook een bod doen. Daarnaast zie je ook de prijstrend in de afgelopen periode. Zo zie je of de waarde van de sneaker juist omhoog of omlaag gaat.

Als je iets oudere modellen zoekt, kunnen ook Marktplaats, Vinted en Ebay goede plekken zijn om een koopje te scoren. Hier moet je echter goed zoeken, omdat de interface niet heel makkelijk is om specifieke exemplaren te zoeken. Iets wat bij een StockX bijvoorbeeld wel wat makkelijker is. Daarnaast heb je ook geen overzicht van hoe de prijstrend zich ontwikkelt.

Nike, Adidas en meer in een overzicht

Er is ook een app die al het bovenstaande combineert, met uitzondering van Marktplaats, Ebay en Vinted. Dat is de Nederlandse Sneaker Jagers-app (iPhone en Android).

Hierin zie je niet alleen wanneer sneakers van Nike, Adidas en andere merken uitkomen, maar weet je ook welke winkels de schoenen verkopen. Daarnaast zie je waar je ze ook tweedehands kan krijgen via apps zoals StockX. Je schakelt meldingen in voor lanceringen en wanneer prijzen zakken. Zo scoor je zo goedkoop mogelijk je favoriete sneaker.

Dit zijn volgens Google de beste Android-apps van het afgelopen jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen