De beste digitale notitieblokken van dit moment: reMarkable en meer

Gadgets Sam Dille 10 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Met een digitaal notitieblok kun je makkelijk en overal krabbels maken. Op het internet zijn enorm veel handige opties te vinden, zoals de e-notebooks van reMarkable. Wij zetten de beste voor je op een rij.

Een digitaal notitieblok is een handige aankoop voor mensen die de voorkeur geven aan het uiterlijk en gevoel van een e-paper-display. Het biedt een meer papierachtige schrijfervaring en minimaliseert afleiding, omdat je meestal niet op internet kunt scrollen.

Hoewel E-notebooks niet dezelfde functionaliteit bieden als gewone tablets, zijn ze perfect voor mensen die op zoek zijn naar een apparaat zonder te veel afleiding.

De beste digitale notitieblokken van dit moment

Wij hebben onze favoriete digitale notitieblokken voor bij elkaar gezocht. Voor iedere gebruiker is er wel een geschikte optie te vinden. Hopelijk zit er iets voor je tussen.

#1 reMarkable 2: beste optie over het algemeen

De reMarkable 2 is niet per se een baanbrekende of hele interessante gadget. Maar het digitale notitieblok biedt wél een perfecte mix van alle functies die je nodig hebt. De gadget heeft een prachtig ontwerp en een 10,3-inch monochroom scherm.

Het is perfect voor schrijven en lezen zonder vertraging. En met de ‘Read with reMarkable’ extensie voor Google Chrome kun je gemakkelijk artikelen die je online vindt rechtstreeks naar je reMarkable 2 sturen.

reMarkable 2
Opmerkelijk dit (Afbeelding: reMarkable)

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Boox Note Air 2 Plus: beste digitale notitieblok voor Android

Dit digitale notitieblok is ideaal om te gebruiken in combinatie met een Android smartphone. De Boox Note Air 2 Plus is namelijk een E Ink Android-tablet met een 10,3 inch- display. Je kunt Android-apps downloaden uit de Google Play Store en zelfs een webbrowser gebruiken.

Hoewel E Ink-schermen het beste zijn om mee te lezen en schrijven, kun je met de Note Air 2 Plus ook video’s bekijken. De Note Air 2 Plus is de meest veelzijdige optie op deze lijst, omdat je ook handmatig documenten van je computer kunt overbrengen. Het is een geweldige optie als je leesmateriaal van verschillende plekken haalt.

Boox Note Air 2 Plus
De Boox Note Air 2 Plus (Afbeelding: Boox)

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Huion Kamvas 13: een tekentablet voor creatievelingen

Ben je op zoek naar een notitieblok waar je creatief mee kan zijn, dan is de Huion Kamvas 13 je beste optie. Dit is eigenlijk geen digitaal notitieblok, maar een tekentablet. De gadget heeft een batterijloze pen met 8192 drukniveaus en kantelgevoeligheid, waardoor je heel nauwkeurig kunt tekenen, net als met een potlood op papier.

Het ips-paneel zorgt ervoor dat je vanuit elke hoek de ware kleuren kunt zien. En met de extra sneltoetsen kun je makkelijk extra functies gebruiken om efficiënter te ontwerpen. Het 13 inch scherm heeft een resolutie van 1920×1080, dus je kunt elk detail van je tekeningen zien.

Huion Kamvas 13
Huion Kamvas 13 (Afbeelding: Huion)

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Rocketbook Core Smart Notebook: schrijven met pen en papier

Als je toch liever met pen en papier schrijft, maar notities digitaal wilt opslaan, dan moet je de Core Smart Notebook eens proberen. Het is een herbruikbaar digitaal notitieblok met slimme technologie, perfect voor studenten, docenten, bedrijven en professionals.

Met de gadget kun je gewoon notities schrijven zoals je gewend bent. Na het schrijven kun je met de Rocketbook-app je normale notities inscannen. Daarna wis je de geschreven tekst uit met een vochtige doek. Je kunt je notities veilig opslaan in de cloud en ze gemakkelijk delen.

Bestel jouw exemplaar hier

Deze geheime functie maakt Chrome nog sneller

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen