Dit zijn de meest duurzame gadgets van 2023

Gadgets Sam Dille 26 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Duurzame technologie ontwikkelt zich in sneltrein-tempo. Er komen steeds meer gadgets op de markt die goed zijn voor het milieu. Dit waren onze favorieten van 2023.

Rijden in een elektrische auto, of het recyclen van je afval is lang niet het enige wat je kunt doen om de aarde een handje te helpen. Ook het kopen van duurzame gadgets of elektronica kan het verschil maken.

Voor bijna elk apparaat dat je nodig hebt in je privé- of zakelijke leven is tegenwoordig een duurzaam alternatief te vinden. En dat belooft veel goeds voor de toekomst.

Dit zijn onze favoriete duurzame gadgets van 2023

Dit jaar zijn er een aantal geweldige duurzame gadgets verschenen. Wij hebben onze favorieten verzameld in onderstaande lijst.

#1 Duurzame borrelplank

Je kunt in deze tijd van het jaar niet genoeg goede tapasplanken hebben. Deze van Qualisce is gemaakt van honderd procent bamboe. De plank is daarom duurzaam én waterbestendig. De gadget heeft een handig ontwerp met een uitschuifbaar plateau en een lade met kaasmesjes.

Het ziet er strak uit en is ook nog eens praktisch. Bij je bestelling ontvang je ook een ebook vol met tips die je helpen bij het maken van een lekkere borrelplank.

Duurzame borrelplank gadget
Klaar voor tapas! (Afbeelding: Qualisce)

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Een powerbank op zonne-energie

We hoeven je vast niet meer uit te leggen waarom je in deze tijd niet meer zonder een powerbank kunt. Ze zijn enorm handige gadgets als je naar plekken gaat waar je geen stopcontact hebt.

De HEKO Solar Powerbank is een bijzondere in zijn soort. Het apparaat heeft ingebouwde zonnepanelen. Dat maakt de gadget niet alleen duurzaam. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de batterij leegloopt.

Powerbank op zonne-energie
(Afbeelding: HEKO Solar)

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Een duurzame gadget van Fairphone

Fairphone is een Nederlands bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid en eerlijke productie in de elektronica-industrie. Ze gebruiken eerlijke en gerecyclede materialen, zoals Fairtrade goud, IRMA lithium en gerecycled aluminium. Ook zorgen ze voor betere werkomstandigheden voor de mensen die in de fabriek werken.

Het bedrijf maakt duurzame en goede elektronica. Bijvoorbeeld de Fairphone 5. De smartphone is een echte krachtpatser en is ontworpen om lang mee te gaan. Volgens Fairphone blijft het apparaat goed tot 2031, dankzij een unieke Octa-core chipset en software-updates.

Fairphone 5 gadget
De groene smartphone. (Afbeelding: Fairphone)

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Een sfeervol lichtsnoer op zonne-energie

Met dit solar lichtsnoer hoef je je geen zorgen te maken over een stopcontact, omdat de lampen werken op zonne-energie.

De gadget heeft duurzame LED lampen en je kunt zelfs kiezen of je ze constant, rustig of snel flikkerend wilt laten branden. En met een totale lengte van 7,5 meter kun je het snoer overal in je tuin ophangen.

Duurzaam lichtsnoer
(Afbeelding: Homèlle)

Bestel jouw exemplaar hier

#5 Een stabureau van bamboe: het ideale gadget voor op werk

Zitten is het nieuwe roken, en daarom moeten we meer in beweging komen. Veel mensen kiezen daarom voor een stabureau, zodat ze makkelijk staand kunnen werken. Als je op zoek bent naar een manier om gezond en milieubewust te werken, dan is het bureau van Xergonomic echt iets voor jou.

De gadget is makkelijk te plaatsen op elke tafel of bureau, waardoor je staand kunt werken. Het bureau is gemaakt van duurzaam bamboe en de verpakking is zelfs biologisch afbreekbaar.

Stabureau van Bamboe
Zo wordt werken gezond. (Afbeelding: Xergonomic)

Bestel jouw exemplaar hier

#6 Een duurzame bluetooth speaker

De House of Marley Get Together Mini is een geweldige draadloze speaker. Je kunt hem koppelen met een andere Get Together Mini voor nog meer volume. En extra handig: je kunt de speaker ook gebruiken als powerbank.

House of Marley staat bekend om het gebruik van duurzame materialen en stoffen. De draadloze speaker is onder andere gemaakt van gerecycled plastic en bamboe.

Bluetooth speaker van bamboe
(Afbeelding: House of Marley)

Bestel jouw exemplaar hier

#7 Een handige opvouwbare prullenbak

Deze opvouwbare keukenprullenbak is gemaakt van duurzame kunststof en rubber. Met de gadget kun je tot acht liter aan afval weggooien. Het heeft een aparte plek voor de vuilniszak en een handige rail waar je de vuilniszak aan kunt vastmaken. Zo blijft alles netjes op zijn plek.

De prullenbak is niet alleen geschikt voor de keuken, maar kan ook worden gebruikt in de badkamer, slaapkamer, woonkamer, camper en zelfs in de auto. Het helpt je om snel en efficiënt afval op te ruimen, zonder dat je hoeft te bukken.

Keukenprullenbak gadget
Klein maar fijn. (Afbeelding: Bol)

Bestel jouw exemplaar hier

De 5 ideale high-end gadgets voor Kerstmis 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen