Dit zijn de beste earplugs voor het festivalseizoen

Lifestyle Sam Dille 18 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze zomer staat er vast een festival op jouw planning. Vergeet alleen niet je oren extra te schermen met een van deze earplugs.

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar op een festival loop je zonder earplugs een reële kans op gehoorschade. Dit komt doordat je voor een langere tijd naar geluid van meer dan 100 decibel luistert. Gaat het mis, dan kun je blijvende gehoorschade oplopen. En dat is het laatste wat je wilt.

Gelukkig kunnen oordoppen het geluid met 15 tot 30 decibel verminderen, zodat je oren goed beschermd zijn tegen harde geluiden. Dit is vooral belangrijk als je al gevoelige oren hebt of eerder gehoorschade hebt opgelopen. Hier vind je onze favoriete opties.

Bescherm je oren tijden een festival met een van deze earplugs

Gehoorschade is (nog) niet te genezen, dus dat wil je natuurlijk voorkomen. Dat kan met behulp van earplugs. Een van onderstaande opties is zeker het proberen waard.

#1 Thone M1: makkelijk in gebruik en enorm veilig

Dat de Thone M1 geluiden goed kan dempen is een regelrecht feit. Als je de earplugs in hebt, wordt geluid tot 23 decibel gedempt. Dat betekent dat je zelfs een fluistertoon moeilijk kunt horen. Dankzij de membraanfilter blijft harder geluid helder terwijl lawaai wordt weggefilterd.

De oordoppen krijg je in een handig doosje, zodat je ze makkelijk naar een festival kunt meenemen. Ze zijn gemaakt van stevige siliconen, zodat je ze meerdere keren kunt gebruiken.

Thone M1 earplugs voor op een festival
De M1 oordoppen (Afbeelding: tomdoms.com/Thone)

#2 Loop Experience Earplugs: optimale bescherming op een festival

De oordoppen van Loop Experience gaan nog een stapje verder, want die hebben een dempingswaarde van 18 decibel. De earplugs zijn vooral prettig voor mensen die last hebben van gevoelige oren voor net wat extra bescherming.

Doordat de oordoppen een ronde vorm hebben, zitten ze comfortabel en zien ze er stijlvol uit. Ze zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten en vier verschillende kleuren.

Loop Experience Earplugs
De oordoppen van Loop Experience (Afbeelding: Loop Experience)

#3 Alpine PartyPlug Pro: gebruik ze het hele festivalseizoen

De PartyPlug Pro Natural-oordoppen van Alpine zijn speciaal ontworpen voor mensen die vaker naar een festival gaan. Je kunt de earplug namelijk tot wel 100 keer gebruiken, dus genoeg voor een heel seizoen. De oordoppen filteren geluid tot 21 decibel zonder geluidskwaliteit te verliezen, dankzij een vlak filter dat natuurlijk klinkt.

Alpine PartyPlug Pro voor 100 festivals
De PartyPlug Pro (Afbeelding: Alpine Hearing Protection)

#4 Shello Oordoppen: voor oren die snel geïrriteerd raken

Vind je vaak dat earplugs niet lekker zitten, dan heb je een goede aan de oordoppen van Shello. Ze zijn gemaakt van zacht materiaal voor een comfortabele pasvorm. De set wordt geleverd met twee maten en een handig opbergdoosje. Met de earplugs blijft muziek op een festival goed verstaanbaar en maakt gesprekken goed te volgen.

Shello Oordoppen
Oordoppen van Shello (Afbeelding: Shello)

#5 Mr. Panache Festival Oordopjes: ga fashionable en beschermd naar een festival

Oordoppen zijn cruciaal om je gehoor goed te beschermen, maar ze zien er niet altijd heel modieus uit. En dat is nog zacht uitgedrukt. De earplugs van Mr. Panache zijn een wat meer stijlvolle keuze. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige siliconen voor langdurig comfort, inclusief handig opbergdoosje. Perfect voor festivals, concerten en dagelijks gebruik.

Mr. Panache Festival Oordopjes
De oordoppen van Mr. Panache (Afbeelding: Mr. Panache)

In 2024 zijn dit de beste Noise-Cancelling oordopjes om te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen