Dit is volgens de ANWB de beste elektrische fiets van 2024

Elektrische fietsen Sam Dille 26 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Ook dit jaar heeft de ANWB een e-biketest uitgevoerd. Deze elektrische fiets mag zich de winnaar noemen.

De ANWB is wereldberoemd in Nederland en heeft daarom een bijzonder invloedrijke mening als het gaat om elektrische fietsen. Die mening is natuurlijk niet op niks gebaseerd, maar op grondig onderzoek in zowel het lab als de praktijk. De organisatie vergelijkt alle resultaten in een jaarlijkse e-biketest.

De testresultaten zijn inmiddels bekend en ANWB heeft een nieuw model bekroond tot de winnaar van 2024. Wij laten je natuurlijk weten welk model dat precies is.

De beste elektrische fiets van 2024 volgens ANWB

De ANWB test jaarlijks de bekendste elektrische fietsen om voor eens en voor altijd uit te sluiten welke de absolute topper is. Dat doet de organisatie op verschillende niveaus. Zo wordt de elektrische ondersteuning zowel in het lab als in de praktijk getest. Bijvoorbeeld door de actieradius te meten en te fietsen op uitdagende parcours.

Bovendien wordt het remmen intensief getest op zowel een rolbank als op de weg door noodstops in te lassen. Ook andere functies van e-bikes worden nauwekeurig gemeten, waaronder de stabiliteit, de banden en verlichting. Even een disclaimer: ANWB voert alle tests onafhankelijk uit, zonder enige invloed van fabrikanten.

Cube Kathmandu One 750: de beste elektrische fiets van 2024 volgens ANWB
De magistrale e-bike (Afbeelding: Cube Bikes)

In 2024 stak de Cube Kathmandu One 750 met vlag en wimpel boven alle andere e-bikes uit. De elektrische fiets is ideaal als je een snelheidsduivel bent. Door de krachtige motor en derrailleurversnellingen vliegt het voertuig rap over de weg.

De Cube kwam als veiligste en meest stabiele e-bike naar voren, vooral bij zware belading. De fiets heeft een lage instap, dikke banden en een stevig frame. Hoewel hij zwaarder is dan andere fietsen, wordt hij daardoor als extra stabiel ervaren.

Twee minpuntjes: de Bosch-accu, die 4,1 kilogram weegt, heeft geen handvat waardoor je hem niet makkelijk kunt uitnemen. En de elektrische fiets is niet de stilste. Al met al is de Cube Kathmandu One 750 goed voor een cijfer van 8,3. Een ruime voldoende dus.

Andere noemenswaardige modellen

Past deze elektrische fiets nou net niet goed bij jouw wensen, wees dan niet getreurd. Want ANWB heeft meer dan genoeg andere e-bikes voor je uitgeprobeerd. Onderstaande modellen vielen ook in de smaak:

  • Giant AnyTour E+ 6 LST (eindcijfer 8,3)
  • B’Twin LD 920 E (eindcijfer 8,2)
  • Kalkhoff Endeavour 3 Move (eindcijfer 8,1)
  • Amslod Luton E-MV-540 (eindcijfer 7,9)
  • Victoria Cysalo 11 (eindcijfer 7,9)

Als het aan ANWB ligt, zijn ook deze modellen het proberen waard. De organisatie doet elk jaar een e-biketest. In onderstaand artikel ontdek je wat de beste modellen waren in 2023:

Dit zijn volgens de ANWB de 10 beste elektrische fietsen in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen