De beste GBA-game krijgt een heruitgave op de Nintendo Switch

Games Jelle van Es 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Ooit ben ik begonnen met het schrijven over games voor de Game Boy Advance. Inmiddels doe ik dat al twintig jaar en heb ik in al die tijd veel games voorbij zien komen. En nu komt Nintendo met het nieuws dat Advance Wars opnieuw wordt uitgebracht op de Nintendo Switch.

Het gaat om Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp. Dat zijn dus de eerste twee games die oorspronkelijk op de GBA uitkwamen en nu dus opnieuw worden uitgebracht op de Nintendo Switch.

Advance Wars op de Nintendo Switch

Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp maakt gebruik van graphics die iets moderner zijn dan hoe het destijds op de GBA was. Dat is wellicht wel even wennen wanneer je het origineel gespeeld hebt. Maar op die manier past het wel meer bij wat de Nintendo Switch vandaag de dag moet bieden. Mocht je de game niet kennen: het is een zeer tactische game. In de verschillende missies is het zaak om de vijand te verslaan. Daarvoor moet je dorpen veroveren om aan resources te komen en daarmee eenheden bouwen om de vijand weg te vagen. Dat klinkt makkelijker dan je denkt. Een verkeerde zet kan er voor zorgen dat het compleet misgaat. De game werd destijds gemaakt door Intelligent Systems. Naast deze heerlijke titels ken je die ontwikkelaar ook van de Fire Emblem-reeks. Je zou kunnen zeggen dat dit de moderne variant is van die games.

Daarnaast krijg je te maken met de verschillende Commanders, die over hun eigen voordelen beschikken en je goed moet uitbuiten om te winnen. op de Nintendo Switch beschikt over de campagnes van de twee originele games, maar het is ook mogelijk om in de multiplayer-modus los te gaan. Dan kun je in de zogenaamde Conflictstand met vier spelers aan de slag. Elke speler kiest een commandant uit een van de campagnes en kan op het slagveld gebruikmaken van zijn of haar unieke CDT-kracht en vaardigheden om het tij te keren. Je kunt voor een gevecht overigens zelf instellen wat de inkomsten per basis zijn en of er sprake moet zijn van oorlogsnevel.

Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp op de Nintendo Switch
Strategische gevechten (Afbeelding: Nintendo)

December

We moeten alleen nog wel even wachten. Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp op de Nintendo Switch moet op 3 december worden uitgebracht. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Breath of the Wild 2-beelden: topgame voor de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen