Zo ziet Windows 11 eruit: eerste beelden zijn uitgelekt

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 15 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Windows 11 komt eraan. Microsoft houdt binnenkort een presentatie over het nieuwe besturingssysteem, maar de beelden zijn nu al gelekt.

Windows 10 is al zes jaar oud. Uiteindelijk is het doel voor Microsoft om het besturingssysteem 10 jaar te laten draaien. De uiterste ondersteuningsdatum is inmiddels al gepubliceerd door Microsoft. Dat is in 2025. Eerder komt er een al nieuwe versie. Maak kennis met de eerste beelden van Windows 11.

Windows 11 komt eraan

24 juni wil Microsoft Windows 11 voor het eerst tonen aan het grote publiek. Het heeft daarvoor een speciale presentatie gepland. Toch hoeven we daar niet meer met onze volle aandacht naar te kijken als we post op het Chinese sociale netwerk Baidu moeten geloven. Daarop zijn de eerste beelden van Windows 11 te zien.

Als eerste verschenen screenshots van Windows 11 online. Daarna kwam ook de volledige build naar boven. Op XDA Developers zien we het systeem op een virtuele machine die weinig tot de verbeelding overlaat. De site heeft ontzettend veel screenshots gemaakt.

Windows 11
Windows 11 (Afbeelding: XDA Developers)

Veranderingen

Wat meteen opvalt aan de screenshots is dat het startmenu in het midden zit. Hier is ook een Windows-logo te vinden, dat nu op dat van Microsoft lijkt. Hiermee lijkt het bedrijf dus vooral meer eenheid te willen uitstralen bij haar verschillende services. Als je ook goed oplet zie je dat de menu’s nu ronde hoeken hebben in plaats van vierkanten. Hier gaat Microsoft dus weer terug het verleden in toen het dit design al toepaste.

Wat we nu ook zien zijn speciale Widgets die de plaats van Live Tiles innemen. Hiermee lijkt Windows dus te hebben gekeken naar macOS.

Windows 11
Widgets in Windows 11. (Afbeelding: XDA Developers)

Overeenkomsten

Toch zijn er ook nog veel overeenkomsten met Windows 10. Zo zijn de installatie-versies hetzelfde als in de vorige editie. Zo zijn er Home, Pro en Enterprise-edities. Ook in het menu zie je wat zaken die hetzelfde zijn als in de vorige versie. De instellingen erg herkenbaar.

Eigenlijk lijkt Windows 11 vooral op Windows 10X met net een wat ander design. Maar goed, hoe het helemaal zit, zien we pas op 24 juni tijdens de presentatie van Microsoft.

Windows 11
Het instellingenmenu lijkt erg op dat van Windows 10. (Afbeelding: XDA Developers)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen