Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 20 mei 2021

De beste PS4-game is nu op de PlayStation 5 nog beter

Langzaam, maar zeker komen er wat exclusieve games voor de PlayStation 5. Maar wie echt veel games wil beleven, moet nog altijd kijken naar de PS4-bibliotheek. En daarbij krijgen titels zo nu en dan een update, waardoor hij beter draait.

Over het algemeen profiteren PS4-games op de PlayStation 5 al van kortere laadtijden door de snellere harde schijf. Maar gelukkig komen ontwikkelaar ook regelmatig met updates, waardoor die oude games beter draaien. Eén van de beste games op dat platform heeft nu zo’n update.

The Last of Us Part II nu beter op de PlayStation 5

Het gaat om The Last of Us Part II, de game die vorige zomer op de PlayStation 4 werd uitgebracht en geldt als één van de beste titels van dat platform. De kans is groot dat je die game al in huis hebt. En als dat het geval is, dan kun je nu Patch 1.08 op de PlayStation 5 binnenhalen. De belangrijkste vernieuwing die deze patch brengt, bestaat een nieuwe optie in het Display-menu in de Options. Daar kun je nu kiezen of je de game standaard in een 30 FPS-modus speelt of dat je nu wilt profiteren van de kracht van de PS5 en voor de 60 FPS gaat. Daardoor draait de game een stuk soepeler en kun je nog meer genieten van de game.

The Last of Us Part II Beste PS4 Games fortnite warzone
The Last of Us Part II (Afbeelding: Naughty Dog)

Daarnaast wordt de game opgeschaald naar een hogere resolutie en zullen de toch al korte laadtijden net iets minder lang zijn. Een andere fijne verbetering die je nu krijgt in de versie op de PlayStation 5, is dat The Last of Us Part II met de update de ondersteuning krijgt van haptic feedback voor de DualSense-controller. Daarmee voel je de spanning in de triggers wanneer je je pijl-en-boog aanspant. Ook krijg je meer feedback wanneer je met je wapen er op los schiet. Daarnaast krijg je ook meer trillingen wanneer je de motor van je boot opstart en voel je dat hij tegen obstakels aanvaart. Met dit alles wordt de game dus net een tikkie beter.

Binnenkort in de aanbieding
Heb je The Last of Us Part II nog niet en denk je er over na om hem voor de PlayStation 5 te scoren? Dan is het wellicht beter om nog even te wachten. De game komt binnenkort in de sale.

Sony stunt met eerste deals voor PlayStation 5-games

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De beste PS4-game is nu op de PlayStation 5 nog beter
Sluiten