Throwback Thursday: Super Mario 64 op heerlijke wijze weer te spelen!

Games Jelle van Es 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Soms heb je van die momenten dat je even geen inspiratie hebt voor je werk. Gelukkig is het met het thuiswerken makkelijker om wat afleiding te zorgen. En nu is het zelfs mogelijk om Super Mario 64 te spelen in je browser.

Normaal gesproken worden dit soort projecten in een vroeg stadium door Nintendo weggedrukt. Maar het nieuws van Nintendolife, waar we via Twitter op kwamen, is inmiddels al een maand oud en het is nog steeds mogelijk om Super Mario 64 te spelen.

Super Mario 64 in je browser

Het is mogelijk om Super Mario 64 via deze website te spelen. Wanneer je de website opent, dan kun je gelijk met de game aan de slag. De game is te spelen met het toetsenbord, maar komt waarschijnlijk beter tot zijn recht om er een controller bij te pakken. En dat is gewoon mogelijk. En je hoeft de game niet de hele tijd achter elkaar te spelen, want het is mogelijk om je voortgang op te slaan. Op die manier kun je dus tussen je werkzaamheden door een klassieker spelen.

De klassieke game (Afbeelding: Nintendo)

De makers van de website waarop je Super Mario 64 kunt spelen vrezen overigens niet dat de game snel offline wordt gehaald. Dit omdat ze naar eigen zeggen geen gevaar zijn voor verkoopcijfers van de game. De kans is echter groot dat Nintendo daar heel anders over denkt en de game binnenkort alsnog verdwijnt. Zeker nu de klassieke game vorig jaar uitkwam als onderdeel van de Super Mario 3D All-Stars-trilogie. Maar goed, zolang de mogelijkheid er is, dan moet je er gelijk mee losgaan. De game ziet er op de pc op visueel gebied goed uit, maakt gebruik van de kloppende muziek en heeft een nette framerate.

Kortom, lekker spelen

Dus als je Super Mario 64 wil herbeleven of de klassieke game nog nooit eerder hebt gespeeld, dan is dit je grote kans. Bovendien is de maker al bezig met het volgende project. Daarmee zou het in de toekomst mogelijk zijn om The Legend of Zelda: Ocarina of Time op eenzelfde manier te kunnen spelen.

[REVIEW] Super Mario 3D All-Stars: Klassiekers keren terug

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen