Jelle van Es
Jelle van Es Smartphones 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus 9 serie verliest tijdelijk Android 12 vanwege opvallend probleem

Momenteel zijn er verschillende smartphone-fabrikanten die hun klanten de mogelijkheid bieden om aan de slag te gaan met de beta van Android 12. Zo ook gebruikers van de OnePlus 9. Maar dat gaat niet helemaal goed.

Dankzij een groot probleem heeft het bedrijf besloten om de Android 12-beta voorlopig te weren van OnePlus 9-toestellen. Maar een aantal gebruikers die wel de beta op de smartphone hebben gezet, kunnen nu problemen krijgen.

Android 12-beta problemen voor de OnePlus 9 serie

Momenteel is de Android 12-beta vooral bedoeld voor developpers, maar er zijn vast ook een aantal ‘gewone’ consumenten die willen zien wat de nieuwe update met zich meebrengt. Dan is het wel verstandig dat je de update binnenhaalt op een reserveretelefoon. Want wie het nu op zijn hoofd-versie van de OnePlus 9 heeft gezet, kan problemen ondervinden. Dat laat het bedrijf zelf weten via hun eigen forum. Op basis van berichten van gebruikers heeft men besloten om downloadlinks voor de beta te verwijderen.

Android 12 interface
De nieuwe interface van Android 12 (Afbeelding: Google)

Als we kijken naar wat gebruikers dan zoal te melden hebben, dan lijkt het grootste probleem te zitten dat je met de OnePlus 9 in de Android 12-beta niet voorbij de copy data-pagina komt. Ook wanneer je er voor kiest om geen data over te zeggen. Daarnaast zou het installeren van de beta er voor kunnen zorgen dat het toestel in een zogenaamde bootloop terecht komt en je er dus niks mee kan doen. Het probleem zou ontstaan wanneer de gebruikers vergeten hun bootloader te unlocken. Als je met zo’b probleem zit, kun je het via een omweg oplossen. Via deze tool kun je de smartphone dan terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Wachten is het advies

Of je nou een OnePlus 9-smartphone of een andere mooie telefoon in huis hebt: als je een ‘gewone’ consument bent, doe je er verstandig aan om echt te wachten. De Android 12-beta is momenteel nog niet bedoeld voor het grote publiek. Wil je hier meer over lezen? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Android 12: alle vernieuwingen en verbeteringen op een rij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!