Formule 1 kijken in 2022: zo volg je Max Verstappen op de voet

Films & Series Jeroen Kraak 20 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

De Formule 1 is vanaf 2022 niet meer op Ziggo Sport te zien en dat heeft gevolgen voor jou. Zo kun je volgend jaar toch Max Verstappen in actie zien.

De Formule 1 is populairder dan ooit in Nederland. Eindelijk maakt Max Verstappen kans om de wereldtitel te veroveren. Voor Ziggo betekent dat natuurlijk gouden tijden. De kabelaar brengt de races gratis voor haar abonnees en is daarom een ideale marketingtool. Dat gaat volgend seizoen echter veranderen.

Nordic Entertainment Group gaat er vandoor met de rechten

De populariteit van de Formule 1 is ook de Nordic Entertainment Group (NENT Group) opgevallen. Zij betalen een monsterbedrag om de races in Nederland exclusief uit te mogen zenden. Volgens de geruchten gaat het om 30 miljoen euro, wat flink meer is dan Ziggo. Het gevolg is dat de meeste races niet meer gratis zijn.

Formule 1 2022 in Nederland

Na de vele geruchten over de Formule 1 in 2022 laat de NENT Group nu ook van zich horen. Het bedrijf bevestigt de rechten binnen te hebben gehaald en doet ook al een deel van de plannen uit de doeken. De streamingdienst Viaplay komt namelijk naar Nederland. De NENT Group maakt later meer details daarover bekend waaronder de prijzen.

Via Viaplay zullen alle races en de bijbehorende programma’s worden aangeboden. Klanten van Ziggo hebben geluk. Zij mogen zes Grand Prix gratis kijken (waaronder die van Zandvoort). Klanten van andere kabelaars krijgen die gratis races niet.

Goed nieuws voor Max Verstappen- en Formule 1-fans met Netflix

F1TV blijft

Een opluchting voor de fans is dat F1TV niet gaat verdwijnen. Op deze betaalde streamingdienst van de Formule 1 kun je ook alle races volgen. Ook heb je via de dienst mogelijkheden om live aan boord mee te kijken van Max Verstappen en de andere coureurs en zijn alle statistieken te zien.

Blijft Olav Mol de Formule 1 doen?

Over hoe de programma’s en de Formule 1-races worden aangekleed zegt het bedrijf nog niet veel. Wel laat het in een persbericht weten gebruik te maken van Nederlandse commentatoren en experts van wereldklasse. Wie dat zijn, is nog onbekend. Gisteren liet Olav Mol nog ontvallen dat hij niets weet, maar graag in gesprek wil met de NENT Group.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen