Olav Mol reageert op vertrek van Formule 1 bij Ziggo

Films & Series Jeroen Kraak 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Olav Mol is mister Formule 1 in Nederland. Voor hem komt het verdwijnen van de rechten als een verrassing. De commentator reageert nu.

Wie Formule 1 zegt in Nederland komt naast Max Verstappen meteen uit bij Olav Mol en Jack Plooij. De twee doen al jarenlang verslag van de Grand Prix over de gehele wereld. Of ze dat de komende jaren ook gaan doen, is nog maar de vraag.

Formule 1 vertrekt bij de Ziggo

Gisteren werd namelijk bekend dat de Formule 1 vanaf volgend seizoen niet meer te zien is op Ziggo Sport. De rechten zijn opgekocht door de Nordic Entertainment Group. Dat nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel, aangezien het bedrijf nog niet in Nederland aanwezig is.

Tijdens de ochtendshow van Radio 538 spreekt Olav Mol over de overname van de rechten van de Formule 1 van de Nordic Entertainment Group. Ook voor de commentator komt het nieuws als een verrassing. “Dit gebeurt en het is ontzettend jammer. We hadden zo graag doorgewild. De kleine verhalen zijn het grote drama. Natuurlijk denken mensen hierbij meteen aan Robert Doornbos, Rob Kamphues, Jack en ik, maar er werken ook jongens achter de schermen die daarmee hun brood verdienen. Maar dit zijn dingen die om de zoveel jaar veranderen, dus echt raar is het niet.”

Goed nieuws voor Max Verstappen- en Formule 1-fans met Netflix

Nog geen contact

Olav Mol heeft nog geen contact gehad met de nieuwe eigenaar van de Formule 1-rechten ondanks eerdere berichtgeving bij andere media. “Ik heb niemand gesproken en ik weet ook niet wie het zijn. De enige die ik van het bedrijf ken is een mevrouwtje op het paddock die achter in de vijftig is en de Formule 1 zowel in het Engels als het Noors doet. Daar loopt één cameraman bij en dat is het. Dat is overigens pas sinds het begin van dit jaar. Ze hebben verder niets en dan moeten ze het ook nog allemaal in Nederland opbouwen. Ik weet verder echt van niets.”

Zien we Olav Mol terug?

Mol staat wel open voor een samenwerking met Nordic. “Mijn leven is Formule 1 en ik moet er niet aan denken om iets anders te doen. Als ze bellen neem ik gewoon op. Ik ben afhankelijk van mijn werk, dus dan moet ik met die mensen aan tafel komen. Als ze bellen neem ik op en als ik weet wie het zijn neem ik contact met hen op. Ik denk dat ik met 31 jaar Formule 1 wel ervaring heb. Niet alleen qua commentaar, maar ook qua productie samen met Jack.”

Olav Mol heeft wel een tip voor de nieuwe eigenaar van de Formule 1 rechten: “Je weet nooit wat iemand zijn plan is en dan ga je daarmee kijken wat je kunt. We werken nu echt met specialisten. Als ik eigenaar zou zijn van de rechten zou ik ons hele productieteam meenemen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen