Mark Hofman
Mark Hofman Digital 24 aug 2021

Betalen met WhatsApp binnenkort een heel stuk makkelijker gemaakt

WhatsApp Pay, een handig betaalmiddel voor gebruikers van het populaire platform, is binnenkort makkelijker te gebruiken. Zo weet WABetaInfo vandaag te melden.

Volgens de betrouwbare website duikt er in de meest recente betaversie van de app een nieuwe knop op. Via deze knop zijn betaalverzoeken of transacties makkelijk te maken voor gebruikers van WhatsApp Pay.

WhatsApp Pay een stuk makkelijker

Sinds de nieuwe gebruiksvoorwaarden lijkt WhatsApp wel iets te willen bewijzen. De populaire chat-applicatie kwam begin dit jaar flink onder vuur te liggen en is inmiddels functie na functie aan het ontwikkelen. Dat is goed voor de consument die is blijven hangen. Zo wordt het makkelijker om je chats van iOS naar Android over te zetten en gebruik je die diensten binnenkort misschien wel op je iPad. Maar het kan, als we de mensen van WABetaInfo mogen geloven, nog beter.

WhatsApp WABetaInfo
De nieuwe knop (Afbeelding: WABetaInfo)

Mensen die gebruikmaken van WhatsApp Pay kunnen binnenkort makkelijker betalen via het platform. In de meest recente betaversie van de app duikt er een nieuwe snelkoppeling op tussen de stickerknop en de cameraknop. Wanneer de snelkoppeling wordt ingedrukt is het mogelijk om, door middel van het plusje, snel geld over te maken. Een functionaliteit die betatesters uit India al enige tijd kunnen gebruiken, maar nu voor meer gebruikers beschikbaar is geworden.

Al wil dat niet zeggen dat we er in Europa binnenkort mee aan de slag kunnen gaan. Op dit moment is WhatsApp Pay alleen beschikbaar in India en Brazilië. Er zijn tot op heden geen plannen om de dienst uit te breiden naar andere landen, al lijkt deze betaversie daar wel naar te wijzen. Het is namelijk een bijzonder handige tool waar bedrijven gebruik van kunnen maken. Al zullen Nederlandse bedrijven zich voorlopig nog vast blijven houden aan Tikkie.

Eindelijk naar de iPad?

WABetaInfo is een uiterst betrouwbare bron als het gaat om de ontwikkelingen rondom WhatsApp. De website wist eerder deze week bijvoorbeeld ook al te achterhalen dat het bedrijf ein-de-lijk bezig is met de ontwikkeling van een iPad-app.

WhatsApp lijkt na jaren van afwezigheid eindelijk naar de iPad te komen

Meer weten over deze applicatie en het bewijs dat gevonden is? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel.

Reageer op artikel:
Betalen met WhatsApp binnenkort een heel stuk makkelijker gemaakt
Sluiten