Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 okt 2021

Bitcoin update: Prijs BTC en crypto positief, vertrouwen en hoever hodl je?

Inmiddels zijn de financiële markten in Amerika gesloten voor het weekend. Wij brengen voor de laatste keer deze week de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten in kaart. Daarnaast bekijken we welke partijen vertrouwen houden in de Bitcoin. Ook vragen we ons af tot hoever je moet hodlen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, top 25 cryptomunten blijft ook positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 53.950,26 ($ 62.308,89). Dit is 2,36% hoger dan toen de Amerikaanse financiële markten gisteravond sloten.

Ook blijft het sentiment voor de top 25 cryptomunten positief. Uitzondering die de regel bevestigt is deze keer Polygon (MATIC), dat 2,41% verliest. Voor het overige zien we dus groene cijfers op de digitale koersenborden. De grootste winst van de dag is voor Shiba Inu (SHIB), dat 21,72% in waarde stijgt. Dit is overigens niet de enige cryptomunt die de winst in dubbele cijfers mag noteren. Dit zie je op de site van Tradeincrypto.com waar je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen kunt analyseren.

Nu we richting november gaan is het tijd om terug te kijken. Welke partijen toonden vertrouwen in de Bitcoin?

Deze partijen investeerden in oktober in de Bitcoin

Uiteraard was oktober een mooie maand voor de Bitcoin. Cryptobeurs Kraken deed een uitgebreid onderzoek.

Hieruit bleek dat vooral miners en en holders (investeerders die cryptomunten kopen en vasthouden, waarmee ze op rendement op lange termijn speculeren) in oktober vertrouwen toonden in de Bitcoin. Ondanks de stijgende prijzen hielden zij hun munten vast. Daarmee tonen ze dat zij ervan uitgaan dat de prijzen sneller zullen stijgen. Ook bleek dat vooral de cryptobezitters die hun Bitcoin korter dan een jaar hadden weer verkochten. Het hele rapport over de Bitcoin in oktober kun je hier lezen.

Een andere partij die in oktober vertrouwen hield in Bitcoin is het beursgenoteerde MicroStrategy. Zij kochten in het afgelopen kwartaal 9.000 BTC bij. Hiermee bezitten zij in totaal 114.000,- Bitcoin met een waarde van ± 7 miljard. Als zij vandaag zou besluiten alle crypto te verkopen zou dit een winst van zo’n $ 3,75 miljard opleveren als wij de koersval door zo’n muntendump buiten beschouwing laten.

Tot hoe ver hodl je eigenlijk?

Doordat het resultaat van de Bitcoin blijft stijgen houden steeds meer investeerders hun Bitcoin vast. Deze beleggingsstrategie noemt men hodl. De vraag is natuurlijk tot op welk moment je zo’n investering het best vast kunt houden. Financieel auteur Harry Dent Jr. heeft daar wel een mening over. In onderstaande video van een klein uur legt hij uit waarom Bitcoin tegelijk het meest aantrekkelijke en meest gevaarlijke alternatief is om in te investeren.

Toch zou hij geen moment aarzelen als hij nu moest kiezen en Bitcoin kopen. Hij verwacht dat er aan het eind van het jaar een ‘all time high’ genoteerd zal worden. Hierna verwacht hij koersdalingen die net als in de cryptowinter van 2018 kunnen oplopen tot 90% van de huidige waarde van cryptomunten. Hij voorziet dat deze crisis nog erger wordt dan die van 2018 omdat hij ook veel cryptomunten ziet verdwijnen. Hij ziet het dan ook als ideale beleggingsstrategie om de hodl-strategie af te breken op de ‘all time high’ en dan de prijsdaling af te wachten. Wij zijn benieuwd en doen natuurlijk verslag van de ontwikkelingen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Bitcoin update: Prijs BTC en crypto positief, vertrouwen en hoever hodl je?
Sluiten