Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe Bixby zorgt dat jij je Samsung-smartphone minder aanraakt

Heel populair is Bixby niet, maar dat weerhoudt Samsung er niet van om te blijven investeren in hun stemassistent. Zo verscheen er onlangs een nieuwe update, en die is zowaar best interessant. Na het downloaden van de update kan de persoonlijke assistent ervoor zorgen dat je je smartphone minder vaak aanraakt. Als stemassistenten ergens voor bedoeld zijn, dan is dat het wel.

Google Assistent, Amazon Alexa en zelfs Siri zijn beter. Maar ondanks dat blijft Samsung tijd, geld en energie stoppen in zijn eigen stemassistent Bixby. Die assistent kan niet alleen minder, maar is ook minder breed beschikbaar. Je gebruikt Bixby alleen op toestellen van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Dat is vrij beperkend.

Bixby ontvangt een update

Hoe dan ook, de stemassistent krijgt deze week een handige update. Bixby kan na het updaten namelijk telefoongesprekken voor je aannemen. Zo hoef je dat zelf niet meer te doen, waardoor je wederom je telefoon wat minder vaak vasthoudt. Blijft toch een beetje een gek idee dat telefoonfabrikanten dit soort dingen doen.

Bixby Samsung
Samsung Bixby (Afbeelding: Samsung)

Tenminste, je moet het gesprek nog wel zelf aannemen, door Bixby daartoe de opdracht te geven middels een verbaal commando. Op het moment dat je telefoon afgaat, dan kun je dus roepen dat de assistent moet opnemen. Deze functie werkt momenteel in twee talen: alleen Engels en Koreaans. Meer talen volgen later.

Samsung volgt een trend

Dit geldt overigens ook voor alarmen. Je hoeft in beide gevallen niet eerst “Hey Bixby” te roepen, laat Samsung weten in het update-overzicht. Dat is een recente trend die we zien in stemassistentenland. Google voerde onlangs ook veranderingen door die ervoor zorgen dat je niet eerst “Hey Google” hoeft te roepen door de kamer.

Sonos gaat eindelijk de strijd aan met Siri en de Google Assistent

Dat kan bijvoorbeeld bij alarmen en wekkers die je wil stoppen via een Google Nest Hub. Het scheelt niet heel veel tijd, maar mogelijk wel wat irritatie. De nieuwe Bixby-functie is nu alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy Z Flip 3 en de Galaxy Z Fold 3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sammobile

Reageer op artikel:
Hoe Bixby zorgt dat jij je Samsung-smartphone minder aanraakt
Sluiten