Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 6 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

WANTwoord: ‘Kan ik Doctor Strange 2 met mijn kind bekijken?’

Vanaf deze week schittert Marvel weer in de bioscopen met de komst van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Een film die de studio zelf beschrijft als een horror, maar toch vanaf 12 jaar en ouder bekeken mag worden. Kan jij er met je kind naartoe?

In WANTwoord probeer ik, Mark Hofman, je antwoord te geven op je brandende vragen. Het maakt niet uit of deze over technologie, entertainment of popcultuur gaat: ik ga mijn best doen het antwoord voor je te vinden. Heb je een brandende vraag? Stuur deze dan naar [email protected] met de titel WANTwoord!

Doctor Strange 2 doet het net even anders

Doctor Strange in the Multiverse of Madness heeft in Nederland een zelfde beoordeling gekregen als het eerste deel uit 2016. De film is qua beoordeling ook hetzelfde als Spider-Man: No Way Home. Toch doet Marvel het dit keer net iets anders. De studio heeft de nieuwe film laten regisseren door Sam Raimi. Bekend van de originele Spider-Man-trilogie, maar ook van verschillende horror-projecten als Evil Dead.

Dat is goed terug te zien in Doctor Strange 2. Er zitten verschillende schrikmomenten, enge personages en gevoelige plottwists in de film. Hierdoor kan hij iets heftiger overkomen dan het eerste deel of de laatste Spider-Man-film.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness blijft echter wel een Marvel-productie. Het houdt de focus dus voornamelijk bij de superheld en probeert het voor iedereen zo vermakelijk mogelijk te houden. Het is dus geen keiharde horror te noemen zoals je die misschien kent.

Wat zegt Kijkwijzer?

Kijkwijzer is er dan ook vrij duidelijk over: Doctor Strange in the Multiverse of Madness is uitstekend te kijken voor kinderen van 12 jaar of ouder. Die beoordeling is voornamelijk afkomstig van het geweld en de angst die met de film gepaard kan gaan. Op het gebied van seks, grof taalgebruik, discriminatie en drugs is de film voor alle leeftijden te bekijken.

Op het gebied van geweld meldt Kijkwijzer het volgende:

Over angst wordt het volgende gezegd:

Doctor Strange 2: kijken met je kind of beter van niet?

Wie het voorbeeld van Kijkwijzer wilt volgen (en dat raden we aan), neemt zijn kind pas mee als hij of zij twaalf jaar of ouder is. Al is het natuurlijk wel afhankelijk van hoe je kind op bepaalde dingen reageert.

De actie in Doctor Strange in the Multiverse of Madness is intenser dan in andere Marvel-films. Het is allemaal iets meer duister en iets enger dan normaal. Bedenk dus goed of jij je kind meeneemt naar de bioscoop, of liever thuis de touwtjes in handen houdt wanneer hij op Disney+ te zien is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!