Jelle van Es
Jelle van Es Games 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Queen Elizabeth’s gouden Wii is te koop, is hij straks van jou?

De Wii was een zeer succesvolle spelcomputer voor Nintendo. Voor een groot gedeelte kwam dat door de release van Wii Sports. Als gevolg daarvan wilde iedereen een lekker potje tennissen. Er is ooit een speciale gouden versie gemaakt voor de Britse Queen Elizabeth, maar die heeft er waarschijnlijk nooit op gespeeld.

Maar jij zou dat in de nabije toekomst wel kunnen doen. De gouden Nintendo Wii die voor Queen Elizabeth was bedoeld, gaat namelijk geveild worden. En daardoor maak jij dus kans om dit stukje gamegeschiedenis in huis te halen.

Gouden Nintendo Wii voor Queen Elizabeth onder de hamer

De gouden Nintendo Wii is in 2009 gemaakt door de toenmalige uitgever THQ. Ze hebben de spelcomputer van Nintendo voorzien van 24-karaats goud om die bij Queen Elizabeth af te leveren. Het idee daarbij was dat de koningin samen met haar gezien de game BIG Family Games zou gaan spelen. Het is een game waarin je 24 klassieke games kan gaan spelen. Erg succesvol was het niet, waardoor de koningin waarschijnlijk geen zin had om er mee aan de slag te gaan. Uiteindelijk is hij op één of andere manier terecht gekomen bij een Nederlandse verzamelaar. En die heeft de spelcomputer nu te koop gezet.

Gouden Nintendo Wii voor Queen Elizabeth
De spelcomputer met de game (Afbeelding: Goldin)

Het is overigens niet de eerste keer dat hij heeft geprobeerd om deze gouden Nintendo Wii te verkopen. Een paar jaar geleden zette hij de spelcomputer op eBay voor een prijs van 300.000 dollar. Maar die advertentie is uiteindelijk verwijderd, omdat het niet in lijn zou zijn met de regels van eBay. Daarom is hij nu via de veilingswebsite Goldin aangeboden. Op het moment van schrijven gaat het overigens nog niet heel erg lekker met de veiling. Het hoogste bod is 2.000 dollar. Gelukkig voor de eigenaar duurt de veiling nog wel even. Over een week of twee weten we hoeveel er is geboden voor de spelcomputer die dus eigenlijk was bedoeld voor Queen Elizabeth.

Nintendo had deze uitstekende handheld bijna niet gemaakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!