WhatsApp zet in op Emoji met gloednieuwe (grote) update

Apps Mark Hofman 6 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is begonnen met het uitrollen van een grote update. Hiermee brengt het bedrijf een aantal nieuwe functionaliteiten naar je smartphone en wijzigt het de manier waarop je de applicatie gebruikt.

De functionaliteiten doken de afgelopen tijd al stuk voor stuk op in betaversies. De nieuwe update brengt dus weinig verrassingen met zich mee, maar is desondanks echt de moeite waard.

WhatsApp brengt nieuwe features naar je smartphone

WhatsApp gaat ten eerste een aantal limieten verhogen. Waar je voorheen bijvoorbeeld 100MB aan bestanden kon versturen, zal het binnenkort mogelijk zijn om bestanden van maximaal 2GB te delen. Daarnaast wordt ook het aantal deelnemers in een groepsgesprek verhoogd. Je kunt, op het moment dat je de update hebt geïnstalleerd, met 512 mensen in een groep zitten.

Naast de limieten introduceert WhatsApp ook een nieuwe functionaliteit: Emoji-reacties. Dit is een functionaliteit die de manier waarop we de applicatie gebruiken compleet kan veranderen.

Meta WhatsApp
De Zuck kan niet wachten (Afbeelding: Meta / Via: The Verge)

Dankzij de Emoji-reacties is het mogelijk om op een nieuwe manier op berichten te reageren. Het komt een beetje overeen met Slack en Telegram, waarbij dit al tijden mogelijk is. Zodra je een bericht grappig vindt hoef je niet meer een reactie te sturen, maar kan je een Emoji (in dit geval met tranen van het lachen) aan het bericht koppelen.

Na de update heb je slechts keuze uit verschillende standaard Emoji. Meta laat weten dat ondersteuning voor alle tekentjes en huidskleuren snel zal volgen.

Niet alle toevoegingen tegelijk

De functionaliteiten die WhatsApp vanaf vandaag beschikbaar stelt worden al enige tijd besproken. Het was echter nog niet helemaal duidelijk wanneer ze precies zouden verschijnen. Vandaag lijkt de dag te zijn waarop twee van de drie nieuwe features het daglicht zien. De meest recente update zal je voorzien van Emoji-reacties en ondersteuning voor grotere bestanden. WhatsApp heeft laten weten dat het verhoogde limiet voor groepsgesprekken langzaam maar zeker onze kant opkomt.

5 Telegram-functionaliteiten die iedere WhatsApp-gebruiker zou willen hebben

Staat er nog geen update voor je klaar of beschik je nog niet over de nieuwe features? Geen zorgen! Een wereldwijde uitrol neemt nu eenmaal wat tijd in beslag. De verwachting is dat uiterlijk volgende week alle WhatsApp-gebruikers toegang hebben tot de update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen