Dit spel is de zeer verslavende nieuwe Wordle-killer

Games Jeroen Kraak 5 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Wordle is nu maanden een van de populairste woordspelletjes op het internet. Knotwords opent nu vol de aanval op die titel.

Wordle werd uit het niets een nieuwe hit op het internet. Vooral via Twitter deelden de spelers hun resultaten. Het zorgde ervoor dat nog meer mensen het gingen spelen om elkaar af te troeven. Het was zelfs zo’n succes dat de New York Times besloot om het spel te kopen, zodat het alleen via hun site is te spelen.

Wordle moet plaatsmaken

Wordle is een soort van Lingo. Je krijgt zes kansen om een woord te raden. Als een letter op een goede plaats staat wordt het groen. Als de letter wel in het woord zit, maar op de verkeerde plaats, krijg je een geel vlak.

Wordle is nog steeds populair, maar dat lijkt langzaam af te vlakken. Gelukkig is er voor mensen die niet genoeg kunnen krijgen dan woordspelletjes een nieuw alternatief. Eentje met veel potentie. Maak kennis met Knotwords.

Dit is Knotwords

Knotwords is als het ware een mix tussen sudoku en een kruiswoordpuzzel. De speler krijgt een wit vlak te zien met daarin verschillende vlakken. In een aantal van die vlakken staan letters waarmee een woord moet worden gemaakt. Uiteindelijk moet je zowel van links naar rechts als van boven naar onder kloppende woorden maken wat nog best lastig is. Het is dus iets anders dan dat je van Wordle gewend bent.

In tegenstelling tot Wordle speel je Knotwords niet via de browser. Je moet hiervoor de app downloaden. Het spel is overigens helemaal gratis, al kun je ervoor kiezen om te betalen om toegang tot nog meer puzzels te krijgen. Dat is overigens niet perse nodig, want dagelijks komt er een nieuwe uit en elke maand zijn er een hele rits nieuwe standaardpuzzels.

Net zoals bij Wordle kun je bij Knotwords je resultaten delen met vrienden en familie via social media. Daarnaast wordt bij het spel ook de tijd bijgehouden en het aantal gebruikte hints. Zo kun je echt bewijzen wie de snelste is.

Knotwords is via deze link te downloaden via de App Store, Google Play en Steam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen