Internetsensatie Wordle krijgt een aardige opvolger (en het is werelds!)

Apps Mark Hofman 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Wordle heeft het internet de afgelopen tijd al een malle weten te veroveren. Dat het uiterst vermakelijke spelletje, wat gewoon een digitale versie van Lingo is, een opvolger zou krijgen was dus gewoon een kwestie van tijd.

Die tijd is nu gekomen. Internetsensatie Wordle krijgt een aardige opvolger in de vorm van Worldle. Een werelds spelletje dat zich richt op…aardrijkskunde. Klinkt misschien niet heel spannend, maar is wel degelijk vermakelijk.

Wordle, maar dan met een extra ‘L’

Waar je met Wordle opzoek gaat naar het woord van de dag, is het de bedoeling dat je met Worldle de wereld ontdekt. Je stapt als het ware een willekeurig land binnen en moet zelf zien te raden waar je precies bent. Dat doe je, net als bij het originele spel, in zes verschillende pogingen.

Iedere keer dat je een fout antwoord geeft krijg je een hint van het spel. Deze hint is volledig gebaseerd op het antwoord dat je geeft. Moet je bijvoorbeeld in Nederland zijn, maar was je eerste gok Zuid-Afrika? Dan zie je niet alleen in welke richting je moet zoeken, maar ook hoeveel kilometer je van de bestemming verwijderd bent.

Worldle Wordle
De opvolger is hier! (Afbeelding: Worldle)

Heb je geen kompas bij de hand of weet jij niet in welke richting alle landen liggen? Geen zorgen, het spel geeft je een pijl! Deze wijst de richting op van waar je bestemming zich bevindt.

Het is dus wel een Wordle voor aardrijkskunde, maar dan net even anders.

Alternatief op GeoGuessr

Het kan zomaar zijn dat dit spel bij veel mensen bekend voorkomt. Worldle lijkt namelijk verdomd veel op GeoGuessr: een internetspel dat ook al jaren populair is. Alleen is het verschil natuurlijk wel dat je niet weet hoe het desbetreffende land er precies uitziet. Je hebt dus minder om mee te werken. Het enige wat je wel te zien krijgt is de vorm van het land in kwestie.

GeoGuessr werkt door middel van Google Street View en geeft je de mogelijkheid om de omgeving te verkennen, voordat jij doorgeeft waar je precies bent. Een concept dat duidelijk lijkt te werken, want zowel dat spel als Worldle zorgt voor succes.

Zoals je in de bovenstaande tweet kunt zien begon het spel als een grap. Uiteindelijk zijn er meer dan een half miljoen mensen die het spel gespeeld hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen