Nintendo had deze uitstekende handheld bijna niet gemaakt

Games Jelle van Es 5 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Met de Nintendo Switch heeft het bedrijf uit Japan natuurlijk een enorme hit te pakken. Maar lang niet alles dat het bedrijf op de markt brengt is succesvol. De Wii U is daar een goed voorbeeld van. Maar ook een handheld die werd uitgebracht had volgens de voormalige directeur beter worden geschrapt.

Dat is één van de dingen die in het boek van Reggie Fils-Aimé naar voren komt en is uitgebracht door website VGC. Reggie is de voormalige baas van Nintendo of America. Het gaat daarbij om de Game Boy Micro. Een handheld die hij dus liever niet had uitgebracht.

Voormalige-Nintendo baas niet blij met de Game Boy Micro

In het boek stelt hij dat hij eigenlijk pas heel erg laat op de hoogte is gebracht van de Game Boy Micro. Bovendien was de timing volgens hem erg vreemd. Men was namelijk al bezig met de focus op de opvolger van de Game Boy Advance in de vorm van de Nintendo DS. Een kleinere GBA uitbrengen was wat hem betreft geen handige set. Ikzelf vond het uiteindelijk een heerlijke handheld, die echt perfect was om mee te nemen in je broekzak. Maar Fils-Aimé dacht daar anders over. Hij vond hem te klein en was naar eigen zeggen niet lekker om vast te houden. Volgens hem was hij daardoor niet geschikt voor volwassene gamers.

Game Boy Micro
Game Boy Micro (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Maar misschien is dat wel een Amerikaans ding, die blijkbaar grote handen hebben. Ook vond de voormalige Nintendo-baas dat het scherm klein was. En ja, dat klopt, maar dat was juist het fijne er aan. Het was klein, maar ook compact. En omdat GBA-games er niet heel erg goed uitzien, hoef je het ook niet zoveel uit te rekken. Fils-Aimé heeft daar een andere mening over. Volgens hem deed de Micro ook iets dat heel erg anders was dan de trends van grotere beeldschermen. Belangrijker was echter de timing. Het bedrijf moest zich focussen op de release van de DS en daardoor was zo’n extra handheld niet erg handig.

Van geleerd

Van deze actie heeft Nintendo geleerd. Het was een project die vooral vanuit Japan werd aangestuurd, maar moest meer met de lokale markten worden gecoördineerd. Op die manier kon er meer feedback komen en had de Game Boy Micro wellicht een handheld geworden die alleen in Japan werd gelanceerd.

Nintendo Switch in mei: 3 heerlijke games die deze maand verschijnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen