Krijgt Sony’s beste koptelefoon eindelijk een betere accuduur?

Audio Mark Hofman 5 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het begint er steeds meer op te lijken dat één van de beste koptelefoons van de markt een opvolger krijgt. Geruchten wijzen ons er al enige tijd op dat de Sony WH-1000XM5 binnenkort verkrijgbaar is. Maar wat voor verbeteringen brengt de koptelefoon met zich mee?

De Sony WH-1000XM5 is de opvolger van één van de populairste koptelefoons van de markt. Waar deze al aardig wat fijne functionaliteiten met zich meebrengt is er natuurlijk één belangrijke vraag: is de koptelefoon voorzien van een betere accuduur?

Sony WH-1000XM5: betere accuduur of hetzelfde verhaal?

Sinds een aantal dagen weten we hoe de Sony WH-1000XM5 eruit komt te zien. Althans, als de gelekte beelden die eerder deze week verschenen het echte werk zijn. De eerste indruk? De opvolger van Sony’s populairste koptelefoon krijgt een nieuw uiterlijk én een significante upgrade voor de batterij. Al is het nog wel de vraag of dit daadwerkelijk het geval is.

Vandaag duiken er geen renders, maar daadwerkelijke foto’s van de koptelefoon op. Het lijkt te gaan om een retail-unit van de Sony WH-1000XM5, wat eerdere berichten geloofwaardiger weet te maken. Voornamelijk op het gebied van het ontwerp, want deze lijkt daadwerkelijk veranderd te zijn. Maar op het gebied van de batterij is er spraken van een fout. Die is namelijk helemaal niet beter.

 

Eerder lieten geruchten dus weten dat de Sony WH-1000XM5 maar liefst veertig uur op een volle lading mee zouden gaan. Tien uur langer dan het huidige model. In de praktijk lijkt het er echter op dat deze verbetering er niet is. De 1000XM5 biedt, net als zijn voorganger, een accuduur van 30 uur. Of die dertig uur gerekend is met de ruisonderdrukking aan of uit, is op dit moment nog niet bekend.

Strak ontwerp en slimme assistenten

De nieuwe Sony WH-1000XM5 laat nog even op zich wachten. Er is nog niet bekend wanneer de koptelefoon op de markt verschijnt. Dat hij uiteindelijk met een vernieuwd ontwerp op de markt verschijnt is echter wel duidelijk. Daarbij wordt er in de wandelgangen ook gesproken over nieuwe functionaliteiten zoals de ondersteuning voor slimme assistenten. Denk hierbij aan de Google Assistent en Amazon Alexa.

Sony WH-1000XM4: nóg beter dan zijn geweldige voorganger | Top Tech #2

Ben je benieuwd wat we van het huidige model vinden? Je leest het artikel via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen