Bizarre documentaire over TikTok-sekte schokt Netflix-kijkers

Films & Series Lucas van de Wetering 3 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Er is een nieuwe documentaire op Netflix die zijn kijkers compleet geshockeerd achterlaat. En het gaat over een sekte met TikTok-dansers.

Netflix is zeker geen vreemde van documentaires. Er staan allerlei verschillende documentaires op de streamingdienst; van true crime tot docu’s over de ruimte. Noem het maar op en ze hebben het. Maar de nieuwe Netflix-release is zeker wat anders dan we eerder zagen.

De nieuwste driedelige documentaire op Netflix heet Dancing For The Devil: The 7M TikTok Cult. En het gaat over een sekte met, je raadt het wel: TikTok-dansers. Ook al klinkt het misschien een beetje apart, het is duisterder dan je denkt.

Sekte met TikTok-dansers op Netflix

Dancing For The Devil: The 7M TikTok Cult op Netflix is een documentaire die het management bedrijf 7M beschuldigt van sekte-achtige activiteiten. De docu-serie gaat vooral over de bekende TikTok-danseres Miranda Wilking. Zij maakte samen met haar zus dansvideo’s en de twee waren heel erg close. Ze hadden veel volgers en ook meerdere advertentiedeals.

Maar alles veranderde toen Miranda een bericht kreeg van een mede-TikTok-danser genaamd James ‘BDash’ Derrick. De twee gingen samenwerken en er ontstond ook liefde tussen de dansers. De cameraman van James introduceerde de twee aan een religieuze groep genaamd de Shekinah Church. Deze was gesticht door de vader van de cameraman; Robert Shinn. Hier begint de Netflix-docu pas echt.

James en Miranda gingen na een tijd trouwen, zonder iemand uit te nodigen. Ook begon de familie van Miranda te merken dat ze heel veel afstand nam en dat ze bepaalde dingen, zoals een begrafenis van haar opa bijwonen, niet mocht zonder toestemming van iemand dichter bij god. En wat blijkt, de religieuze groep is wel eens eerder een cult sekte TikTok-dansers genoemd.

De documentaire op Netflix probeert uit te vogelen wat nou echt gaande is met de Shekinah Church en de rol van 7M in dit hele fiasco. Ook proberen de makers erachter te komen waarom juist TikTok-dansers vaak lid worden van deze groep.

Gelovige dansers

Het was lastig voor de Netflix documentaire om duidelijk bewijs te krijgen voor de TikTok-sekte. De oud-leden moesten blijkbaar NDA’s ondertekenen wat betekent dat ze er niet over mogen praten, als ze het zouden willen.

Toch is het wel eens gebeurd. Oud-leden de zusters Lee hebben bijvoorbeeld sekte-beschuldigingen gedaan tegen de gelovige groep, maar zij zijn vervolgens aangeklaagd door de leider van de Shekinah Church.

De TikTok-cult documentaire Dancing For The Devil: The 7M TikTok Cult is te bekijken op Netflix. De titel heeft drie verschillende afleveringen en ook nog eens een 80% Rotten Tomatoes-score. Het is zeker een aanrader om te kijken als je houdt van echte interessante mysteries.

Deze vergeten functie op Amazon Prime geeft je gratis games

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen