Black Adam pakt Marvel bij de kladden en het doet pijn

Pop-Culture Dennis Mons 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ongelofelijk maar waar: een DC-film blijkt ineens de kont te schoppen van Marvel, het meest succesvolle bedrijf wat superhelden betreft. Wie is Black Adam en waarom is dit de beste superheldenfilm ooit?

Je hebt misschien wel meegekregen dat DC Black Adam uitbrengt, waarin niemand minder dan Dwayne ‘The Rock’ Johnson de beruchte superschurk speelt. En raad eens? De film gaat door het dak.

DC ramt met Black Adam Marvel weg?

DC laat met Black Adam in ieder geval even Marvel bibberen. De recensies van de film zijn onzettend lovend. Fans en recensenten zijn het er over eens dat dit een hele bijzondere film is. Zo stelt Germain Lussier van io9: “het is een waardig stukje in de DC-puzzle.”… Hij vindt het echter niet het meesterwerk waar hij op hoopte. Nou ja, we zijn allang blij dat Warner zich nu toch echt wel kan meten met Disney.

Courtney Howard van Variety was wat positiever: “Het smeet met kortstondige momenten van emoties”, en stipte aan dat regisseur Jaume Collet-Serra een groter universum creëert dan wat we gewend zijn van DC. The Rock schijnt daarnaast uit te blinken als een bad-ass anti-held. “De film kreeg enorme reacties van fans”, stelt Matt Neglia van Next Best Pictures.

Batman versus Superman

Gaan we nu de ommekeer meemaken qua DC-films? Batman vs. Super was troep, en ook over The Batman en Joker zijn de meningen verdeeld (ondanks enorme successen). Black Adam en Shazam kunnen daar verandering in brengen. DC heeft fantastisch bronmateriaal, maar met de films wil het nog niet altijd lukken.

Maar eerlijk gezegd: het zijn vooral de reacties van de fans waar we voor leven. Black Adam is wat dat betreft weer een heerlijk voorbeeld van hoe we superheldenfilms ervaren, zeker wat DC betreft. Zo is er Team Josh Whedon en Team Zack Snyder met betrekking tot Justice League. Wij willen dan ook heel graag weten hoe jullie de DC-films vinden en of je uitkijkt naar Black Adam. Want in alle eerlijkheid; ze kunnen vaak nog wel een beetje input gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen