Noah Korevaar
Noah Korevaar Uncategorized 31 dec 2018

Black Mirror Bandersnatch: met deze keuzes kijk je elk einde

We moeten nog iets langer geduld hebben voor Black Mirror seizoen 5. Toch had Netflix vorige week een flinke verrassing voor ons klaar staan in de vorm van Black Mirror: Bandersnatch. Een Black Mirror film? Daar zouden we al zeer vrolijk van worden.

Black Mirror: Bandersnatch

Maker Charlie Brooker ging voor Bandersnatch echter nog verder. Hij bouwde samen met Netflix een interactieve kijkervaring. De streamingdienst heeft al enkele maanden interactieve kinderseries online staan, waarin de jonge kijkers zelf keuzes kunnen maken en dus het verloop van het verhaal kunnen beïnvloeden.

Bandersnatch pakt die innovatieve kijkervaring, en past het toe op een film voor volwassenen. Eens in de zoveel komt een scenario voorbij waarbij jij als kijker kunt beslissen wat er gaat gebeuren, of wat voor keuze de personages maken. Helaas werkt de interactieve kijkervaring niet op de Apple TV of via een Chromecast, maar dat mag de pret niet drukken.

Zolang niet elke serie en film geforceerd dit interactieve format gaat volgen, kan het een mooie toevoeging zijn aan de diversiteit die Netflix biedt. Maar goed, allemaal leuk en aardig, maar als trouwe Black Mirror-fan wil je natuurlijk wel alle eindes verkennen.

Deze keuzes moet je maken

Omdat er zoveel keuzemomenten zijn, is het frustrerend om Black Mirror: Bandersnatch tientallen keren te kijken puur en alleen omdat je een ander einde wilt zien. Gelukkig hebben andere fans dat werk al voor je gedaan. Het resultaat is de onderstaande afbeelding, die logischerwijs propvol met spoilers zit.

Bekijk het dus alleen als je de film al een keer hebt gezien. Vervolgens kun je opnieuw beginnen en aan de hand van deze chart precies de keuzes maken die je bij een specifiek einde brengen.

Black Mirror Bandersnatch Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Black Mirror Bandersnatch: met deze keuzes kijk je elk einde
Sluiten