Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 27 dec 2018

Bandersnatch: Netflix toont trailer voor interactieve Black Mirror

Netflix heeft morgen een laat kerstcadeautje voor je klaar staan, in de vorm van een langverwachte Black Mirror film. Dan hebben we het natuurlijk over Black Mirror: Bandersnatch, een mysterieus project dat begin deze maand opeens lekte.

Black Mirror: Bandersnatch

Onlangs kwamen we erachter dat het om een interactieve film gaat. De streamingdienst heeft afgelopen jaar al geëxperimenteerd met verschillende kinderseries waarin de jonge kijkers bepaalde keuzes moesten maken. Die keuzes beïnvloedden het verloop van het verhaal.

Nu brengt Netflix dat systeem dus naar verluidt ook naar volwassenen. Een officiële beschrijving van de gigant zelf lijkt dat nu ook te bevestigen. Daar valt namelijk te lezen dat de film namelijk 312 minuten duurt, ongeveer vijf uur dus. Per kijkbeurt krijg je 90 minuten aan footage.

Waarschijnlijk is dat de totale lengte die je krijgt als je alle verschillende interactieve keuzes en hun resultaten bij elkaar optelt. Oftewel, het ultieme herkijk-materiaal voor de diehard fans die dan telkens weer andere keuzes maken. Voor Netflix is het bovendien een effectief anti-piraterij-middel. Hoe wil je immers een interactieve film downloaden?

Black Mirror: Bandersnatch Netflix

Netflix synopsis en cast gelekt

Een nieuw lek, helemaal vanuit Korea, bevestigt ook het plot van de film. Het verhaal is niet verbonden met de rest van seizoen vijf, die je begin 2019 op Netflix kunt verwachten.

De synopsis: “Een jonge programmeur maakt een game, gebaseerd op een fantasy-boek. Snel raken de realiteit en de virtuele wereld verward, en ontstaat er verwarring.”

Een nieuwe gelekte afbeelding toont bovendien het eerste officiële beeld van Black Mirror: Bandersnatch. Daarmee is dus ook direct een deel van de cast bevestigd: Will Poulter, Dunkirk ster Fionn Whitehead en Asim Chaudhr zien we achter een computer zitten.

Black Mirror: Bandersnatch Netflix

David Slade regisseert het ambitieuze interactieve project. Hij regisseerde eerder al een aflevering uit seizoen 4 (Metalhead), maar stond ook aan het roer van afleveringen van Breaking Bad en Hannibal.

De afbeelding lijkt ook de vermeende jaren tachtig-setting te bevestigen. Bandersnatch is namelijk de naam van een fictieve game die eerder opdook in seizoen 3 van Black Mirror. Daarnaast bestaat er ook een echte game uit 1984 met dezelfde naam, die nooit is uitgebracht.

Het woord zelf komt uit Alice in Wonderland, een verhaal waarin de grens tussen realiteit en fantasie ook vervaagt. De cirkel is zo hartstikke rond toch? Netflix heeft zelf nog niks bevestigd, maar gelukkig weten we morgen allemaal wat Black Mirror: Bandersnatch precies inhoudt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bandersnatch: Netflix toont trailer voor interactieve Black Mirror
Sluiten