UiiSii BT-260 review: de ultieme bluetooth oordopjes?

Gadgets Kevin Eyken 13 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Bluetooth oordopjes zijn uiterst belangrijk voor me: ik heb die van mij bijna de hele dag om mijn nek hangen omdat ik tien tot vijftien podcasts luister, met hier en daar een luisterboek. En tijdens het werk zet ik graag een muziekje op. Zodra ik maar over een minuutje gelegenheid beschik, knal ik snel de oordopjes aan en vervolg ik mijn luistersessie. Dat is ook waarom ik geen dikke headset wil, want ik wil mijn audio werkelijk overal mee naartoe nemen, dus bluetooth sportoordopjes zijn ideaal.

Sportoordopjes – de verwachting

De UiiSii BT-260 oordopjes zijn in dat opzicht typische sportoordopjes die alle voordelen genieten van deze pasvorm. Ze zijn compact, gemakkelijk mee te nemen, magnetisch (waardoor ze meestal netjes om je nek blijven hangen), en er zijn tal van silicone opzetstukjes zodat ze goed in je oor passen. Dit zijn allemaal prima eigenschappen, maar dit kun je tegenwoordig verwachten van de meeste sportoordopjes.

UiiSii BT-260 Sport Zwart - Draadloze bluetooth in-ear oortjes

UiiSii BT-260 – kwaliteitsverschil

Wat UiiSii beweert is een merkbaar verschil in kwaliteit. Want standaard sportoordopjes kun je voor een eurootje of dertig wel vinden en de UiiSii BT-260 kosten ongeveer het dubbele. Niet extreem duur, maar niet zo goedkoop dat je frivool een setje koopt en na een half jaar je schouders ophaalt indien ze vroegtijdig overlijden. De hamvragen zijn dus “is er een merkbaar verschil?” en “is dit verschil het geld waard?”

UiiSii BT-260 Sport Zwart - Draadloze bluetooth in-ear oortjes

In vergelijking met een simpel setje sportoordoppen van dertig euro (waar ik dagelijks mee rondloop), zijn de UiiSii BT-260 oordoppen wel merkbaar beter. Het geluid is absoluut is voller mede dankzij gedegen baskwaliteit. Muziek staat voor mij persoonlijk op de tweede plaats, na het gesproken woord, en dat is dan ook waarom ik niet enorm veel investeer in geluidskwaliteit. Maar vanaf het eerste moment was het meteen merkbaar dat de UiiSii BT-260-speakers beter klonken dan mijn huidige setje.

UiiSii BT-260 Sport Zwart - Draadloze bluetooth in-ear oortjes

Wellicht belangrijker voor mij: de silicone dopjes van UiiSii zitten iets comfortabeler. Ook in dit geval gebruik ik de grootste oorhaakjes en de grootste meegeleverde dopjes zodat ik die Will Smith-schijven van mij goed kan afsluiten. Waar mijn huidige oordopjes af en toe iets teveel druk uitoefenen (met enkele vervelende gevolgen van dien), daar zitten de UiiSii BT-260-dopjes perfect. Het is wel een beetje priegelen om ze exact goed te plaatsen en er wordt wel iets meer geluid doorgelaten, maar het comfort is merkbaar hoger.

UiiSii BT-260 Sport Zwart - Draadloze bluetooth in-ear oortjes

UiiSii BT-260 – minpuntje

Eén opvallend minpunt – dat ik vooralsnog niet kan oplossen – is de volumeregeling. Deze werkt zoals standaard bij dergelijke oordopjes, met een plus- en min-knop bevestigd op het kleine bedieningspaneel. Maar de stapjes in decibel zijn dusdanig groot dat ik net niet het perfecte volume kan vinden wanneer ik muziek luister. Ook wanneer ik een ideale combinatie probeer te vinden tussen het mediavolume van mijn telefoon en het volume van de oordopjes, kom ik telkens uit op een iets te luid of iets te zacht niveau. In het geval van gesproken audio vormt dit geen probleem, maar met muziek specifiek is het vinden van deze balans lastig.

Dit kan uiteraard van persoon tot persoon verschillen en het is een relatief klein minpunt, maar het was voor mij zeker merkbaar.

UiiSii BT-260 Sport Zwart - Draadloze bluetooth in-ear oortjes

Conclusie

Is de UiiSii BT-260 het extra geld waard? Wel als je sportoordopjes wil die een hogere geluidskwaliteit met zich meebrengen, want dat is het voornaamste verschil. Het comfort en het volume zijn dusdanig subjectief dat het moeilijk is om definitief te bepalen hoezeer deze jouw geld waard zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen