Je favoriete Netflix-serie kijken en een nieuwe taal leren? Het kan!

Tech Mark Hofman 13 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Waar het leren van een nieuwe taal bij veel mensen een doel is, zijn er weinig die er ook echt daadwerkelijk in slagen. Gezien het feit dat dit een vrij moeilijke opgave is, zijn er veel mensen die de motivatie al snel verliezen. Maar waarschijnlijk gaat je favoriete Netflix-serie daar verandering in brengen. De streamingdienst is vanaf nu ook direct je taaldocent. 

Leer een nieuwe taal met Netflix

Wanneer je een nieuwe taal wil leren, wil dat niet zeggen dat je direct je spullen moet pakken en naar het buitenland moet vertrekken. Door verschillende apps is het mogelijk om andere klanken uit de keel te pompen, maar makkelijker wordt het er niet op. Sterker nog: gezien de moeilijkheid is het vaak lastig om de motivatie hoog te houden. Gelukkig is er nu een nieuwe Google Chrome extensie die het een stuk leuker maakt om een taal te leren. En aangezien het leuker wordt, gaat het ook daadwerkelijk leuker worden. Vanaf nu leer jij een nieuwe taal door middel van je nieuwe Netflix serie.

Met de Google Chrome extensie Language Learning with Netflix is het mogelijk om, op een fantastische manier, een nieuwe taal te leren. De tool laat je een serie kijken met twee verschillende varianten van ondertiteling.  Zo krijg je ondertiteling in het Nederlands te zien (als je dat wil) en ook ondertiteling in de taal naar keuze. Heb je dus zin om Spaans te leren, dan is dat op deze manier goed mogelijk. Uiteraard is het niet zo relaxt content verschaffen op Netflix dan normaal, maar handig is het zonder twijfel.

Onbewust zal je heel veel meer opslaan dan je in het begin waarschijnlijk denkt. Op deze manier ontwikkel jij een nieuwe taal terwijl je gewoon je favoriete content verschaft. En is dat niet stiekem de manier waarop we vroeger allemaal makkelijker Engels hebben geleerd dan onze ouders dat vroeger deden?

Taal leren Netflix

Met Language Learning with Netflix is het mogelijk om de talen Deens, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds en Turks te leren. Ook ondersteunt de extensie Nederlands volledig, zodat jij niet in het Engels hoeft te hannesen. De extensie is via deze link te downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen