Borderlands 2 VR Review: Klassieker voor vierde keer gespeeld

Games Jelle van Es 10 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Borderlands 2 is één van mijn favoriete games allertijden. Destijds heb ik hem gespeeld op de Xbox 360 en heb ik er meer dan honderd uur in gestoken. Naast het hoofdverhaal in mijn uppie beleven was het ook een heerlijke game om samen met vrienden te spelen. Vervolgens heb ik hem daarna nog een keer gespeeld op de PlayStation Vita en daarna nog een keer in de Handsome Jack Collection. Borderlands 2 VR is zodoende de vierde keer dat ik de game speel, met als groot verschil dat je hem nu dus met een PlayStation VR-bril speelt.

Die PlayStation VR heb ik sinds kort in huis. Maandenlang had ik er geen interesse in, wat voornamelijk te maken had met het toch wel pittige prijskaartje. Maar toen de headset met de kerstperiode voor minder dan 200 euro te koop was, ben ik ook overstag gegaan en heb ik er veel tijd mee doorgebracht. Binnenkort kom ik er wat uitgebreider op terug. Voor nu mijn ervaring met Borderlands 2 VR.

Een slecht begin

En dat begint niet heel erg goed. De makers van Borderlands 2 VR hebben er namelijk voor gekozen om de tussenfilmpjes op een nogal statische manier te laten zien. Je krijgt dan gewoon de video in een lage resolutie als een soort bioscoopscherm te zien en heeft niks met VR te maken. Het helpt ook niet dat je het niet kunt overslaan. Zoals hierboven geschetst heb ik de game al vaak genoeg gespeeld en is het anno 2018/2019 gruwelijk irritant dat je een lange intro niet kan skippen.

Borderlands 2 VR

Het wordt al snel beter

Gelukkig wordt het na het tussenfilmpje al snel beter. De wereld van Borderlands 2 VR is met zijn cartooneske stijl best wel geschikt voor een VR-ervaring en je kunt gewoon vrij rondkijken. Het ziet er allemaal best netjes uit en het is duidelijk waar je heen moet, ook al heb je de game niet eerder gespeeld.

Borderlands 2 VR

Schieten werkt goed

Maar wat misschien wel het fijnste is qua conclusie van Borderlands 2 VR is dat het als shooter werkt. Je kunt de game met een controller of met een move-controller gebruiken. Ikzelf prefereer altijd een controller. Daarmee loop je rond hoe je dat normaal ook doet en kun je de rechter analoge stick gebruiken om de camera een beetje bij te sturen. Richten doe je echter door met je PlayStation VR-bril de juiste kant op te kijken en dan het vuur te openen. Hoewel dit in de praktijk iets minder precies is dan wanneer je de normale versie met een controller speelt, werkt het alsnog behoorlijk goed.

Borderlands 2 VR

Vertraag de tijd

Daarnaast kent Borderlands 2 VR een speciale modus genaamd B.A.M.F. Time. Dat staat voor Bad Ass Mega Fun Time. Het is een toevoeging die gekoppeld zit aan een cooldown. Wanneer hij is opgeladen, kun je hem inzetten waardoor je de tijd vertraagt. Dat is handig omdat je dan beter op vijanden kan schieten en je zodoende minder het risico loopt dat je dood gaat omdat alles met de PlayStation VR gewoon net wat minder precies werkt.

Borderlands 2 VR

Nauwelijks misselijk

Ik heb Borderlands 2 VR in een aantal sessies gespeeld, waarbij ik gemiddeld tussen de dertig en zestig minuten heb gespeeld. Langer zou ik niet aanraden met een VR-bril op je kop. Maar wat me op een positieve manier verbaasde is dat ik nauwelijks een gevoel van misselijkheid had na het spelen. Dat terwijl ik had verwacht dat een drukke game als deze funest zou zijn.

Borderlands 2 VR

Wel is het tot slot nog jammer dat er geen mogelijkheid is om Borderlands 2 VR in een multiplayervariant te spelen, maar dat moet je maar tot lief nemen. Als je een PlayStation VR hebt en iets wilt spelen wat je een aantal uur zoet houdt, dan is Borderlands 2 VR aan te raden. De game is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen