De best verkopende iPhone gaat de iPhone XS Max inhalen

Tech Noah Korevaar 10 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Je zou het bijna vergeten, maar de iPhone XR kwam pas iets meer dan een maand na de iPhone XS en iPhone XS Max uit. Dat is een flinke voorsprong voor de grotere broers van het ‘budgetmodel’.

iPhone XR verslaat iPhone XS

Toch doet de iPhone XR het nu al beter dan de iPhone XS, als we data van MixPanel moeten geloven. Het onderzoeksbureau beweert nu dat de totale verkopen van de iPhone XR al hoger uitvallen dan die van de iPhone XS.

Sterker nog, als de groei op het huidige tempo doorzet, dan duurt het niet lang voor ook de iPhone XS Max ingehaald wordt. Dat is dus tot op heden het bestverkochte model, ondanks het pittige prijskaartje. Oftewel, Apple heeft zichzelf niet met hogere prijzen in de voet geschoten. Althans, dat effect zul je eerder bij de iPhone XR zien, zoals je hier kunt lezen.

De initiële populariteit van de iPhone XR kwam overeen met die van de iPhone XS Max. Maar in tegenstelling tot zijn grotere broers bleef de iPhone XR doorgroeien in de complete tweede maand. In december vertraagde de verkoop heel even, maar dat gooide geen roet in het eten.

iPhone XR VERKOOPCIJFERS
Het grafiekje (Afbeelding: Mixpanel)

Hoe zit het met oude modellen?

Op dit tempo is het goedkoopste model volgende maand de populairste iPhone. Althans, van de nieuwste modellen. Want hoe zit het eigenlijk met de iPhones van eind 2017? We zien dat de iPhone X en iPhone 8 Plus direct na de lancering van de iPhone XS en iPhone XR een flink stuk marktaandeel in moesten leveren.

Sinds november wordt er echter opvallend genoeg weer terrein terugveroverd. Niet alleen de iPhone X en iPhone 8 Plus blijven het degelijk doen, ook de iPhone 8 is nog populair. Al met al is het succes van dit moment dus relatief breed verspreid, in een jaar met een vrij rommelige iPhone-lineup.

We weten overigens al verrassend veel over de nieuwe iPhones die eind dit jaar uit gaan komen. In dit overzicht hebben we alle informatie voor jou op een rijtje gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MixPanel

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen