Brandstof slurper Jeep gaat vanaf 2038 100% elektrisch

Elektrische auto's Jelle van Es 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het Amerikaanse bedrijf Stellantis heeft hun Dare Forward 2030 plan bekendgemaakt. Daarmee wil het bedrijf in 2038 geen CO2 uitstoot meer creëren en gaan automerken zoals Jeep volledig elektrisch uitgebracht worden.

Dat is nog wel even van ons verwijderd, maar het is mooi om te zien dat we in de toekomst bij een Jeep niet meer gaan denken aan een voertuig dat met een liter brandstof slechts enkele kilometers kunnen rijden. Wat dat betreft is het dus goed dat Stellantis dit uitspreekt.

Toekomst van Jeep is elektrisch

Stellantis is overigens een bedrijf waar meerdere automerken onder vallen. Naast Jeep zijn zij bijvoorbeeld het bedrijf achter Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, Fiat en Ram. Kortom, een flinke partij en dan is het dus mooi dat ze deze stap zetten. Tegelijkertijd was het ook wel de hoogste tijd. Want waar veel partijen al heel wat modellen die volledig elektrisch rijden op de markt hebben, daar loopt Stellantis op dat gebied een beetje achter. Dat heeft volgens de CEO Carlos Tavares vooral te maken met het feit dat kosten voor een elektrische auto hoger zijn. Maar nu moeten ze wel.

Jeep electric
De elektrische auto (Afbeelding: Stellantis)

Opel en Peugeot vallen ook onder Stellantis. En die merken hebben al wel een paar elektrische voertuigen. Daar kan een partij als Jeep dus nog iets van leren. In 2030 wil het bedrijf de uitstoot van CO2 met 50 procent verlagen en in 2038 moet het dus helemaal niks meer uitstoten. Aan het einde van dit decennium wil men in Europa alleen nog maar elektrische auto’s verkopen. Voor de Amerikaanse markt moet 50 procent van de verkochte wagens elektrisch zijn.

Nieuwe modellen

En daarvoor zijn er ook alvast nieuwe modellen aangekondigd. Zo komt er een elektrische Jeep SUV aan. Deze moet in het eerste helft van 2024 worden uitgebracht en zou de eerste elektrische wagen van het merk zijn. Ook zou Dodge later dit jaar zijn elektrische muscle car gaan onthullen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen