Slecht nieuws voor Battlefield 2042: belangrijke update wordt uitgesteld

Games Jelle van Es 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Battlefield 2042 is niet echt de game geworden die het had moeten zijn. Vanaf de lancering van de game zijn er problemen mee en zijn fans over het algemeen niet echt tevreden met het geleverde werk.

Ontwikkelaar DICE probeert daar iets aan te doen, door regelmatig updates uit te brengen. De volgende grote update is patch 3.3. Deze had deze week moeten uitkomen. Maar op hun eigen forum heeft men laten weten dat niet te halen.

Battlefield 2042-update komt later

Gelukkig is het niet een kwestie van maanden. De update voor Battlefield 2042 moet nu ergens volgende week uitkomen. De update brengt een aantal verbeteringen, waarvan de introductie van een nieuw scoreboard toch wel het beste is. Op dit nieuwe board krijg je een duidelijker beeld hoe de twee teams het doen. Maar misschien belangrijker is dat je met de update makkelijker ziet hoeveel kills je maakt en hoe vaak je zelf bent afgeknald. Dat is iets waar fans sinds de lancering van de game al om vragen. Dat weekje extra wachten overleeft men dan ook wel weer.

Battlefield 2042
Battlefield 2042 (Afbeelding: Electronic Arts)

Naast de toevoeging van het scoreboard moet de update voor Battlefield 2042 ook een zogenaamde Steadfast Exclusive Legendary Bundle brengen voor hen die de duurdere versie van de game hebben gekocht. Dat is dan weer een tegemoetkoming voor het uitstel van het eerste seizoen van de game. Verder komen de Weekly Missions, die tijdelijk zijn verwijderd, na deze update weer terug. Tot slot worden diverse kleinere dingen verbeterd. Verdere details daarvan verschijnen in de patch updates op het moment dat de patch bijna wordt uitgebracht.

Electronic Arts gelooft er nog in

Ondanks dat de fans niet tevreden zijn over Battlefield 2042 en het aantal spelers die de game actief spelen is teruggelopen, gelooft Electronic Arts er nog altijd in dat het tij kan keren. In de Verenigde Staten verkocht de game in 2021 dan ook gewoon goed. Hij kwam terecht op de vijfde plaats van meest verkochte games in dat jaar. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan hier onze review.

Battlefield 2042: potentiële topgame schiet met losse flodders

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen